Löpträning med Ida aka Allakanträna

Ikväll har jag hängt med ett så inspirerande gäng ute i Tantolunden. Ida är på besök i storstan från Värmlandsskogarna och då fick vi, några tjejer med löpmotivation, möjlighet till professionell löpcoachning med några rörlighetsövningar, tre tekniktips och ett intervallträningspass längs Årstaviken. Vi körde 10 stycken 90/30-intervaller vilket innebär att man springer fort i 90 sekunder och joggar superlångsamt i 30 sekunder. Exklusive uppvärmning och nedvarvning tar passet bara 20 minuter och är ett perfekt lunchpass eller ontomtidpass.
Jag som kört ett ryggträningspass på morgonen kände mig rätt nöjd med att ta svansen i gruppen och samla ihop gänget bakifrån. Sista intervallen var jag dock tvungen att få pressa på benen och driva upp pulsen ett par steg. Vi avslutade med en backe uppför Tantolundens topp och kände oss väldigt nöjda med vår torsdagskväll. 🙂
Fler bilder och reflektioner från passet hittar du hos Lisa bl.a.


Hela gänget utanför basecamp Rosa Skrot där jag jobbar. Starka brudar!


Ida fick ont i magen efter passet och jag fick chansen att ge tillbaka efter många tuffa pass hon coachat mig i. Tack vare Ida gick både Halvmaran och Lidingöloppet som en dans för mig med fina måltider. Hon hjälper till med löpträningen för både 5:or, 10:or, halvmaror och marathon för den som vill ha proffshjälp. Kolla Allakanträna!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer