Mammakroppsinspiration

Jag får nästan dagligen mail från mammor som vill ha hjälp och tips på hur de ska komma i form/minska mammamagen/bli smalare/gå ner i vikt/bli starkare och så vidare. Jag svarar på alla mail även om det kan ta ett tag ibland. Jag jobbar inte med PT-online men jag hjälper gärna till med tips och upplägg ändå, gratis såklart. Emelie hörde av sig till mig om sin envisa gravidmage och jag gav min syn på saken, läs, titta och inspireras! Emelie satsade och fick full utdelning! Gravidmagen är borta och midjan är tillbaka, bra proportioner till hennes kropp! Imponerande! Ni kan också se att hon fått mer muskler, snyggt tycker jag.

Hej Lovisa!
Nu vill jag inte sno åt mig gratistips här egentligen, men eftersom jag följt din blogg ett bra tag så känner jag att du vore rätt person att fråga!
Jag skulle verkligen behöva lite hjälp med hur jag ska bli av med en envis gravidmage…
Jag har en kille hemma på 5 månader, jag gick upp 17 kilo under graviditeten (de sista ca. 5kg var vätska) Jag mådde i övrigt jättebra, inga krämpor alls! Jag har väl gått ner ca 12 kilo nu, tampas med det sista och försöker få bukt med dem genom träning och GI inspirerad kost. (Ammar inte längre) Jag tar långpromenader, springer med/utan barnvagn och styrketränar hemma med gummiband och pilatesboll. Gör någonting i princip varje dag…
Det känns som att det händer en del, men som att min mage inte kommer att ge med sig i första taget…
Jag vet att detta säkert är vanligt och att jag kanske ska ge det mer tid bara, men grejjen är att jag ska gifta mig i september och gärna vill ha den lite mer i schack till dess. Framförallt så svullnar den lätt när jag äter och dricker, vilket man ju gör en del 😉
Har du något tips att ge mig? Jag skulle bli asglad!
Kram till dig och dina härliga killar!

Mitt svar till Emelie fokuserar på tre saker; att förbränna fett, stärka magmusklerna och lägga om kosten.

Bra jobbat till dina resultat! Vilken satsning du gör!

Om det är så att du vill minska fettmängden på kroppen (tyvärr kan man inte styra direkt från magen) så behöver du se över ditt kaloriintag. Kanske äter du lika mycket som du gör av med, i så fall står du och stampar på samma ställe. Använd matdagboken.se och var noggrann med mängderna så räknar den ut allt åt dig.
Om man ser till det kluriga att hitta tillbaka till en stark hållning där magmusklerna håller in magen åt dig så behöver du hitta övningar där du jobbar med just det.
Prova att ställa dig i plankan, på armbåge och knä. Kan du dra in naveln till ryggraden utan att magen hänger ner? Dra in dra in dra in. Om det är för lätt provar du på tå. Målet är att du ska kunna stå på tå en minut och orka dra in naveln hela tiden.
Om din mage svullnar lätt kan du prova att förändra din kost en aning;
– minska ner kolhydraterna
– uteslut laktos
– minska eller uteslut gluten
– öka ditt fiberintag

Det är ingen allergi men däremot kan du ha utvecklat en överkänslighet. Prova dig fram en vecka i taget. Äter du ppiller nu? kan dessa påverka magen för dig?
Jag visar många övningar på bloggen som du inte behöver ha gymkort för, de övningarna tycker jag absolut att du ska prova hemma. Du behöver inte ha några tunga hantlar. Försök träna igenom hela kroppen, MYCKET ben som kräver energi och hjälper till att hålla i gång förbränningen.

Emelie svarar direkt och hon är med tåget, det ser ni ju nedan:

Jag ska absolut testa matdagboken för att få koll på mitt kaloriintag.
Sen blir det till att köra plankan tills jag svimmar 😉
Skämt å sido, men har förstått nu att jag måste bygga upp musklerna inifrån för att dem ska kunna “hålla in” magen bättre!
Har, även om jag inte riktigt vill erkänna det för mig själv, lite svårt att “hitta” mina magmuskler nu…aldrig haft problem med det förut men det är ju en följd av graviditeten!
Att magen svullnar så lätt hoppas jag också ger med sig lite iom att musklerna blir starkare sen.
(Har fortfarande separerade magmuskler, de har inte riktigt gått ihop än)
Och så borde den försvinna mer och mer av sig själv ju mer jag konditions och förbränningstränar!
Jag är jättenöjd med ditt svar och tipsen du har gett mig!
Jag har ju 3 månader kvar till bröllopet och ska köra hårt ända fram tills dess 🙂
TACK!

Jag ger Emelie ett bra motivationstips; att fota kroppen så att man inte blir hemmablind på vad som händer. Efter två månader hör Emelie äntligen av sig igen och berättar:

Hej Lovisa!!

Nu måste jag få lov att avlägga en reslutatsrapport här!
Jag har kämpat och nått mina mål, jag trodde väl aldrig att det skulle vara möjligt! 🙂
Jag bifogar före och efterbild och låter dem tala för sig själv… Första bilden är tagen strax efter att jag mailade dig, den andra är tagen för ca två veckor sedan.
Alla gravidkilon + lite till är nu bortblåsta. Jag blir inte alls lika svullen om magen längre och det viktigaste av allt, nu i sommar så har jag kunnat känna mig bekväm i en bikini!! Trots att jag fick barn för bara ca 7 månader sedan!
Jag har ca en månad kvar till bröllopet, men känner inte längre någon stress eftersom jag känner mig nöjd och supersnygg i min klänning!
Jag tänker ofta på dig (förutom att jag läser bloggen) och ditt peppande och utförliga mailsvar till mig, det är nog dels det som inspirerat mig!
TACK söta du för hjälpen!
Passar också på att slänga in ett grattis till dig och din man såhär i efterhand, ni var fantastiskt fina på er bröllopsdag!
Keep it up!
Och du…jag tror att vi ses på Mama-galan, du blir garanterat nominerad 😀
Kram på dig!

Titta vad fin hon är! Och vilken klänning sen! Den påminner lite om min klänning med ett band över axeln.

Vill du också dela med dig av dina resultat? Maila gärna och berätta om du vill visa bilder, annars får du gärna skriva några ord här till oss andra mammor. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer