MaxiCosi, montering & Förskolan

Skönt att vara hemma igen efter några ärenden på stan även om jag har en tio mil lång lista på saker jag borde ta tag i; städa leksaker och kläder till exempel.


Nu sitter vår nya MaxiCosi i bilen, dock ej monterad. Hans och jag hade hoppats på att kunna sätta den i framsätet, framför Sixtens stol men där är ett exempel på att vår bil inte är så stor som man kan tro; den får inte plats. Alternativen är flera; flytta på Sixtens stol så att sätet går att dra bakåt mer eller montera Baxters stol i mitten eller på motsatt sida Sixten därbak. Vi får prova oss fram.
Jag fick jättebra tips på vad vi ska tänka när vi monterar stolen men det är bara folk med speciellt tillstånd som får montera och kan intyga säkerheten med en bilbarnstol. Det förstår jag, vem vill ha sånt på sitt samvete om det sker en olycka och försäkringsbolagen säger ifrån. Nej, jag följer de bra instruktioner som jag fick hos Barnbutiken och så ska vi nog få till det bra och säkert för gräbsen. Jag valde en svart metallic, likadan som Sixten har. Jag väljer alltid svart om det finns när det gäller barngrejer. Dels är det praktiskt att torka kladd ifrån och så är det lättare att sälja vidare sedan. Sånt tycker jag är viktigt när det är så mycket grejer som behövs, speciellt när vi har två barn.
Jag hämtade Sixten lite tidigare från förskolan idag. I måndags sov han inte=somnar 20, igår väckte de honom efter 40min=somnar 22. Idag höll de honom vaken och så får Hans natta honom ikväll när han kommer hem vid 20. Jag har aldrig hört talas om en 2-åring som inte sover på förskolan så jag vet inte hur jag ska göra faktiskt. Han somnar på 5 sekunder men sedan är han kvällspigg till midnatt om han sover en timme. Kanske ska han inte sova på förskolan överhuvudtaget? Hur sover era 2-3:åringar?


Baxter älskar förskolan och kryper i väg efter Sixten och de andra barnen direkt. Jag tror att det blir en smärtfri inskolning trots att han bara kommer att vara 1 år när han börjar. Det är den allra största fördelen med att ha två barn tätt: de har alltid varandra oavsett var de är.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer