Vad ska man tänka på när man köper bilbarnstol?

Baxter har fram tills nu åkt i babyskyddet, MaxiCosi Pebble. Den gick att koppla till iCandy Peach medan Sixten satt framför i sin sits. Eftersom vi har garage några portar bort har det varit väldigt smidigt för mig att ha Baxter i babyskydd så att jag kan bära honom i det och hålla Sixten i handen samtidigt. Sixten bytte från babyskydd till bilbarnstol när han bara var fem månader men han ville sitta rakt upp tidigt, Baxter gillar att ligga och chilla. Nu är Baxter snart tio månader och det är dags för honom att byta upp sig till bilbarnstol.
Vi har en sjusitsig bil, Nissan Qashqai, vilket gör att baksätet är relativt litet jämfört med bilens storlek. Hans är lång vilket gör att det inte får plats med en stol bakom honom korrekt monterad. Dessutom gör vi ofta långresor med bilen, de bygger på att det är lätt för oss vuxna att serva barnen under resan utan att behöva stanna. Eftersom vi alltid planerar bilresan så att barnen ska sova så länge som möjligt vill vi ha en stol som går att luta mycket bakåt. Med andra ord: det är många faktorer som spelar roll när vi väljer bilbarnstol. Det är få modeller som både har rätt mått, passar i vår bil, går att luta och är prisvärda men vi har scannat bilbarnstolsmarknaden på djupet i flera veckor nu.
Hans och jag har tittat, känt och klämt och läst om olika märken och modeller och äntligen bestämt oss för att fortsätta satsa på MaxiCosi. Jag gillar färgerna och tycker att modelllen är snygg!


Idag ska jag och Baxter ta med bilen ner till Barnbutiken och så ska vi prova ut en modell, färg och placering i bilen. Det finns ju proffs som kan sånt där, jag tycker att det är viktigt att stolen monteras korrekt. Jag hoppas så att det blir bra och att Baxter kommer att trivas i sin MaxiCosi. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer