Midsommarafton

Min familj har inga riktiga traditioner kring midsommar, det viktigaste är att grillen är tänd. Hans däremot skulle gärna vilja klä både midsommarstång och köra hela sillracet. Nu blev det en kompromiss med lite sill och sånt till förrätt och så grillad entrecot till huvudrätt. Efterrätt blev en riktigt gojsig jordgubbstårta.
Men vi (Hans, Sixten och jag) startade dagen med en powerwalk längs stranden i Sandhammaren. Solen stekte och barnfamiljer såsom äldre par både solade och badade i havet. Hans också såklart, trots att det var cirka 12 grader vattnet gjorde han tre dopp och skulle nog inte banga om några till. Han älskar kalla bad!

Efter vår tur på stranden åkte vi till Ystad för att lämna tillbaka dynan till Stokkestolen och för att köpa en ny cykel till mig. Babyproffsen hade stängt. Cykelbutiken hade stängt. Så är det visst i en småstad. Snopet, men inget att göra åt. Vi fikade en lättare lunch på konditoriet på torget och åkte sedan hela vägen tillbaka till Simrishamn och köpte en glass i hamnen. Det var vår midsommar det!
Inför kvällen vilade Sixten och jag en stund, det är ju så skönt att sova på eftermiddagen! Sedan duschade jag och snyggade till mig lite inför middagen hos min pappa.


Min syster Elin fotade Agnes och Sixten på midsommarkvällen


Och så fotade Elin Sixten och mig


Vi hade en jättemysig midsommarafton, det var sol hela dagen och varmt och skönt. Jag är alltid frusen av mig så jag hade jeans och kofta typ hela kvällen, fast det behövdes nog inte egentligen. Vid 22.30 tackade vi för oss och kvistade över till oss. Sixten somnade direkt och vi två vuxna fortsatte kvällen med god dricka och en soffa. Vi pratade om kommande veckan i Åre och resten av sommaren. Underbart!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer