Min utmaning är inte någon annans mål

 Ni som följer mig på instagram och via min Facebook-sida har redan sett att jag är uppe i Bydalsfjällen. Jag är här tillsammans med min syster Agnes, min kusin Jonatan och Hans. När jag fyllde 30 år förra året (nästan exakt 1 år sedan) fick jag en helt galen födelsedagspresent av Agnes, nämligen en startplats till Bydalens fjällmaraton. Man kan välja mellan att springa 22 kilometer och 50 kilometer. Hans ska springa 22 km medan vi andra springer 50 km.
 
 Jag har sprungit tre stycken marathon hittills, det första helt oförberett och två med ordentlig träning innan. Det första är mitt snabbaste men också det som var hemskast i upplevelse. Min inställning till loppet i morgon är härligt avslappnad och jag ser fram emot uppskattningsvis 8 timmar ute på fjället tillsammans med min syster och min kusin. Det ska vara 21 grader och sol, om det är fri sikt så kan man se Åreskutans topp berättade en PT-klient för mig som brukar åka hit. Jag har varit i Bydalen när jag var riktigt liten men det är så mysigt här!
 
 Egentligen vill jag inte fästa för mycket uppmärksamhet vid min egen träning och de lopp jag springer här i bloggen, min instagram känns mer privat medan jag vill att bloggen ska handla mer om träning inriktat på er. Jag vill inte att min träning ska vara normen för er, jag vill inte att ni varken ska jämföra er med mig eller ha min träning som målbild. Däremot hoppas jag att jag kan inspirera er till att våga sätta upp mål av olika sort och att kunna se hur noggrann basträning kan möjliggöra annan träning.
 
 Om ni vill följa mig innan, under och efter loppet imorgon så uppdaterar jag instagram @lofsans och gör förhoppningsvis även sändning på Periscope (ladda ner appen och sök på lofsan). Kanske blir det en hel film från loppet om jag pallar. Själva utmaningen att överhuvudtaget genomföra tävlingen känns stor för mig!
 
 I ett sånt här lopp är utrustningen mycket viktigare än på kortare citylopp. Det finns en lista på obligatorisk utrustning som man måste ha; tex kompass, ryggsäck eller midjeväska, flaskor, vindjacka, vindbyxor, mössa, vantar och extra tröja. Jag gjorde en större beställning från Sportamore med bland annat dem här nya löparryggsäcken från Salomon. Den rymmer 17 liter, det finns vattenpåse i och under kvällens testrunda så känns den riktigt bekväm även för mig som har kort överkropp. Väskan heter Salomon Skin PRO 10.3.


Jag ska springa i korta hotpants från Röhnisch med långa strumpor till. Tröjan kommer från min egna löparkollektion som jag designade tillsammans med Röhnisch i våras, den finns på Rea.


Dessa terrängskor heter Merrell Allout Terra och börjar säljas nu i höst. Resåren runt vristen hindrar grus från att komma in i skon och sulan har grymt grepp, en perfekt terrängsko.


Jag har fått låna en Garmin 225, en sån GPS-klocka som har inbyggd pulsmätare i handleden. Jag har kört så pass många pass med klockan nu att jag kan skriva att den sitter skönare än Tomtoms motsvarighet, är lite mer avancerad att använda men lätt att lära sig. Jag älskar att kunna få pulsvisning utan att ha band runt bröstet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer