Najs frajdajs

Swoosh sa det och så hade hela fredagen gått! Och vilken fredag sen!
Vi har varit hemifrån 12 timmar, det är tur att mina gräbs är vana vid att det händer mycket runt om kring dem. Vi hängde på låset till Sickla Köpkvarter, det blir lätt så när dagen startar vid sex. Vid nio känns det som lunch. 🙂


Lite Nikeshopping på Stadium blev det och jag fick hjälp med overallen jag köpte till Baxter. Det blev nämligen tokigt med storlekarna så nu har vi två i 80. Sixten får en ny istället och så får Baxter Sixtens i 80. Smidigt med två barn tätt. Lika smidigt är det inte att shoppa med gräbsen men vi tog en paus med varsin smoothie från favoriten Naked Juice Bar. Här i stan finns den bara i Sturegallerian, som tur är. Annars hade jag överkonsumerat som allt annat jag tycker om.


Vi fick sällskap av två kompisar med följe; Johanna&Moa och Sofia&Ville. Sixten och Moa fann varandra direkt och lekte vilt medan Ville nyfiket bevakade de stora barnen. Vi åt lunch på Matverket, den nya restaurangen vid Best of Brands. Ganska dyrt och ingen smaksensation men jättetrevlig personal och väldigt barnvänligt. Rekommenderas till Sicklamammorna!


Sixten och fina Moa äter lunch.


Moa och mamma Johanna, starkaste mamman söder om Slussen. (Jag bor norr om Slussen.)
Vi träningsmammor pratar inget om bebisar utan det är löpning, styrketräning, träningsupplägg, kost och andra livsnödvändiga ämnen som gäller. När min kompis Sofia (många Sofior nu) anslöt blev det ännu värre eftersom hon, precis som Johanna ska springa Lidingöloppet imorgon.
Ville är 6 månader bara men mamma Sofia är sjukt snygg och lyser. Hon tränar med mig som PT och har nått fantastiska resultat under dessa månader. Det går att helamma och träna hårt samtidigt om man har bra balans i livet och starkt psyke. Bebisar sover flera gånger per dag. Upp ur soffan och träna!
Jag vet att jag tjatar men det är grymt med mammor som kämpar med att bygga upp en stark kropp efter graviditeten. Johanna gick upp 30 kg och är nu efter 18 månader den mest vältränade tjej ni någonsin sett. Det är inte enkelt, det krävs mycket tid och disciplin men ALLA kan. Man kan inte skylla på att man inte har motivationen eller vara avis på någons karaktär eller självdisciplin. Der är ju bara att ta tag i sig själv. Precis som man säger åt en slö tonåring att ta sig i kragen. Det är bara att göra det! Tänk inte så mycket. Bara kör igång.
Resten av dagen har vi tillbringat hemma hos Sofia och Jonny i Nacka tillsammans med tjejerna Emelie och Nathalie. Ida och Lykka kom förbi en stund och så hade vi afternoontea med scones som Sofia fixade. Värsta fredagslyxen. Sixten sov som en tonåring på soffan, han somnade sent igår och vaknar ändå tidigt så jag lät honom sova för att han skulle vara en god kavaljer åt Emelie.


Barnen har lekt galet mycket hela eftermiddagen och kvällen. Lite gnäll från de två yngsta när de blir trötta men sedan hämtar de sig och så blir det 100% igen.


Emelie i lektältet med nio liv. Ett sånt vill jag också ha.


Fina Baxter och Nathalie är helbundis. Kramas och drar varandra i håret.
Sofia bjöd på rårakor och köttfärssås med spaghetti till middag. Hon är en Gudinna i köket. Alltid. Jonny är lycklig som får leva med Sofia.


Som sagt, swoosh sa det och så var en fantastisk fredag till ända. Tack alla fina tjejer för idag!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer