New York Dag 6

Detta inlägg är en av flera i en serie från när vi var i New York i maj. De andra inläggen från resan läser ni i kategorin New York våren 2011, vi firade jul och nyår i New York i vintras och den resan finns dokumenterad: Förra New Yorkresan och ni hittar ytterligare en New Yorkvecka för ett år sedan i arkivet.
Jag och Hans tittar på vilka datum som passar bäst när vi ska till USA i december. Vi försöker pussla så att vi är på plats i New York så mycket som möjligt men borta hemifrån så kort tid som möjligt. Vi bor i nya lägenheten på Södermalm i december och Sixten kommer ha kvar sin förskoleplats på Odenplan då så den/de som hjälper oss ta hand om barnen när vi är bortresta kommer behöva skjutsa honom dit eller så få båda vara hemma istället. Vi får se hur det blir. Vi får förskoleplatser enligt 3månadersgarantin i årsskiftet tror jag.
Eftersom jag är i värsta New Yorkmoden idag och kollar flygbiljetter och väljer mellan hotell och har ångan uppe så publicerar jag ett inlägg från vår New Yorkresa i maj. Min syster Agnes och hennes sambo Henric reste med oss och vi hade en fantastisk vistelse i USA.
Den sjätte dagen på vår veckolånga New Yorkvistelse bestämde vi oss för att tillbringa på norra delen av Manhattan. Vi tog på oss de bekväma skorna och knatade längs avenyerna från Chelsea Hotel där vi bodde till sydvästra hörnet av Central Park. Jag hade skavsår från dagen innan med en rutinerad Manhattanare har såklart med skavsårsplåster i barnvagnen. Vi gick och gick genom hela Central Park. Jag är helt förälskad i parken och skulle skära av mig min högra hand för att få bo närheten…

Vi passerade det stora tennisområdet, gräsbowlingbanorna, baseballplanerna, löparspåren, flera sjöar och jag bara njuter. Det var roligt att vara så många vuxna som upplevde promenaden tillsammans för det finns så mycket att titta på så många ögon behövs.
När vi äntligen nådde det nordvästra hörnet av Central Park var vi både hungriga och trött och fortsatte därför in i Harlem för att hitta en sjysst restaurang att äta lunch på. Och vilken restaurang vi fann då!

Tillbakavägen genom Central Park är obligatorisk. Körsbärsträden blomstrade och alla vackra färger och dofter slår emot. Lovely. New York är min absoluta favoritplats på jorden. Så är det bara! Kolla bänken vid Central Park Conservatory Water som är tillägnad mig. 🙂

När man kommer ut ur Central Park når man direkt Apple Store, glasshissen ner i butiken ser ni på bilden uppe till vänster. Ni som känner oss vet ju vad vi tycker om Apple… 😉 Eftersom Hans har den titel han har så får vi alltid väldigt bra bemötande i Apple Store, lyxigt! Vi får väl se om iPhone 5 har släppts till december och om den amerikanska versionen går att använda i Sverige. I så vill jag nog ha en sån.
Jag vet att jag har ganska många obesvarade New Yorkfrågor i bloggen och på mailen. Ni får gärna ställa dem igen i detta inlägg så besvarar jag dem i kommentarsfältet. Allt från Ralph Laurenstorlekar till hotelltips till bästa barnskobutikerna. Just give it to me!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer