(Näst)Sista besöket hos barnmorskan?

Idag hade vi det näst sista inbokade besöket hos barnmorskan. När jag var gravid med Sixten var jag övertygad och räknade alltid med att gå över tiden, jag gissade på att Sixten skulle födas 4/8 (BF var 27/7), han föddes 3/8 så jag var ganska nära men den här gången har jag en känsla av att jag inte kommer att passera BF, 20/10. Men varför skulle jag inte göra det egentligen? Statistiskt sett föder man andra barnet 2-3 dagar tidigare än första barnet, det är ju bättre än 2-3 dagar efter. 🙂 Det sista inbokade besöket har vi dagen innan BF och barnmorskan tyckte dock att jag skulle ställa mig in på att behöva gå på det besöket också. 🙁
Idag fick jag bannor från barnmorskan för mitt kassa järnvärde, 105 som i kombination med ett lågt blodtryck 100/60 gör att jag både känner mig trött, sliten och ofta yr. Hans köpte blutsaft på Ica efteråt så nu blir det två kapsyler om dagen fram till förlossningen så att jag har okej värden inför syndafloden.
Bebisen ligger fortfarande högt upp i magen, precis som Sixten gjorde. Stark mag- och bäckenmuskulatur är bra på vissa sätt, dåligt på andra. Så länge bebisen fortfarande ligger med huvudet nedåt så är det ingen fara att han inte sjunkit ner i bäckenet.
SF-måttet fortsätter att avvika från normalkurvan men följer sin egen kurva. Eftersom vi gjorde tillväxtultraljud för bara någon vecka sedan så är det ingen fara att magen inte växer så mycket som “statistiken” vill. Magen har ju vuxit en del senaste veckorna, det märks både i kläder, ligament och i livmodern.
Bebisens hjärtljud var fina, Sixten hajar alltid till när pulsen från dopplern högt studsar i rummet. Han förstår ju inte varför jag ligger på en brits med magen i vädret. Överhuvudtaget är han helt ointresserad av magen, annat än att den är skön att sitta på och ibland luta magen mot. Kommer han ens att märka när den försvinner? Sixten är inte intresserad av små bebisar, till exempel de i babysitter på MiniSats, han ser dem inte ens men idag stal han Nathalies, Emelies lillasyster, napp två gånger. Det ska bli så spännande att se hur han kommer att reagera när vi kommer hem med bebisen. Han kan bli lite svartis när till exempel Lykka sitter i mitt knä.
Vi skrev ut journalen att ha med till förlossningen och jag fick hjälp med att sålla ut vilka papper jag tidigare fått som också ska med, till exempel det senaste ultraljudssvaret och provsvar från den senaste provtagningen av blodimmuniseringen. Vi skrev även ihop våra önskemål angående smärtlindring och annat runtomkring. Ganska enkelt faktiskt eftersom jag vill ha det på exakt samma sätt som när Sixten föddes. Barnmorskan får föreslå smärtlindring efter behov, Hans ska få hålla bebisen först och han ska vara ren och torr när jag får upp honom på bröstet. Jag kan tänka mig att avstå från ett familjerum på BB för att en förstföderska ska få det istället, Hans kommer ju ändå inte kunna stanna kvar eftersom han ska hem till Sixten och Mormor. Jag hoppas att jag kommer att kunna lämna BB så fort som möjligt efteråt, det var tryggt med två nätter där när Sixten föddes, allt var så nytt men bara amningen kommer igång och jag är tillräckligt hel och stark för att kunna åka hem så vill jag göra det. Jag har ju världens bästa team runt mig härhemma.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer