New York Dag 1 Julafton Avresa/Ankomst

Hmm… Jag åker till New York för att shoppa och lämnar plånboken hemma, smart. Det är tur att jag har min sugardaddy. 🙂
Vi åt lite frukost på Arlanda när vi kommit innanför säkerhetskontrollen och sedan shoppade vi i taxfreen. Jag köpte Armanis nya Gio di aqua och fyra flaskor (en av varje doft) i Cleans serie, perfekt när jag ammar och inte vill ha för stark doft. Min mascara är nästan slut så jag valde också Lancôme Extreme som jag hoppas ska göra underverk för mina fransar.
Sixten dricker välling vid incheckningen

Frulle på Arlanda!

Frulle på Arlanda!

Efter ett besök på Pocket shop så var resebiblioteket uppdaterat, jag hinner/orkar/har inte ro att läsa hemma men på semestern kanske? Jag köpte Katarina Wennstams Alfahanne eftersom jag gillade hennes Smuts och Sixten valde två ljudböcker (med ljudknappar alltså), en om traktorer och en från In the night garden som visade sig vara grymma att ha på planet. Muminboken med flikar har han inte ens tittat åt än och traktorbokens alla popupbitar ligger i en liten hög på vardagsrumsgolvet.
Grabbarna väntar på att få gå ombord på planet


Planet blev nästan en timme försenat vid starten, dörren stod öppen hela tiden så vi höll på att frysa ihjäl. Sixten somnade redan innan planet lyft och sov sedan gott i tre timmar i korgen på väggen. Han hade bara sovit sex timmar under natten så jag förstår att han var trött, trots hans outsinliga goda humör.
DJ Six’s Crib

Medan Sixten sov i korgen och Baxter på magen i selen åt vi lunch i lugn och ro och kunde sedan sova någon timme, välbehövligt! Resten av flygresan gick ofattbart bra, jag är sååå imponerad över Sixten. Han var superglad exakt hela tiden! Om han inte dansade i det stora utrymmet framför dörren eller lekte tittut med skyddet framför fönstret så satt han på sitt säte och läste i sina böcker. Det var skönt att vi hade en egen rad och tre säten så att vi inte behövde trängas, det är tillräckligt komplicerat att flyga med två små barn ändå. Baxter var, precis som Sixten, i toppform hela resan. Antingen sov han, åt eller skrattade. Älskade Backan!
Glada päron när barnen sover

Söööötis!

God morgon Sickan!

Sixten flörtade med flygvärdinnan och fick 1:a klasstreatment; deras mat, serverad med riktiga bestick och två riktigt goda gigantiska cookies med vit choklad som jag tackade för. Amerikanarna verkar gilla Sixten med tanke på att vi när vi var här i våras fick en restaurangnota betald av sällskapet vid bordet bredvid eftersom Sixten “highlighted their day” genom sitt goda humör och spexiga personlighet. Jag kan vänja mig vid det. 🙂

När vi landat och skulle passera gränsen genom passkontrollen blev Hans, som vanligt, bortplockad och vi fick gå till ett ställe för att “answer some questions”. Jag hinner såklart bli nervös men är glad över att båda barnen redan fått nya blöjor, Sixten är mätt och Baxter sovandes. Då var klockan närmare 20 svensk tid och Sixten var så tapper och höll humöret uppe. Efter väntan och väntan och massa märkliga frågor fick vi äntligen gå.

När vi kom till bagagebandet visade det sig att vi var först från vår flight eftersom resten stått i kö till passage genom tullen. Vi tog våra två resväskor, babyskyddet, bärryggsäcken och PramPacken med vagnen i och blev direkt erbjudna en taxivan. Skönt att slippa trängas i en vanlig taxi. Bilbarnstolar är obefintliga i New Yorks taxibilar trots att barn enligt lag ska sitta i dem. Sixten fick alltså sitta på ett eget säte med bälte runt midjan och så höll jag om honom. Klockan var 15 lokal tid, 21 svensk tid och Sixten däckade under den kvart vi åkte från flygplatsen över till Manhattan. Han vaknade när jag lyfte ut honom ur bilen och var på ännu bättre humör när han morskt travade in i foajén i huset där vi bor.

Vi bor i en lägenhet två hus från Ground Zero. Det finns en doorman i foajén som öppnar dörrar, håller ordning på folket och hjälper till med bagage, paket och sånt, precis som på film. Tänk om vi hade en sån hemma på Drottninggatan när jag kommer med vagn, blöjpaket och tunga kassar! Det känns så lyxigt att bo i en lägenhet mitt på Manhattan. Vi kan köpa hem vilken mat vi vill, Sixten har massa plats och vi kan sova i olika rum så att barnen inte stör varandra. Vi ska ju bo på hotell i två veckor i Mexico och London sen så hotellfrukostbufféer kommer vi få njuta av ändå.
Vi lämnade bagaget i lägenheten och gick direkt till en diner i kvarteret för att äta Julmiddag. Hans åt en riktig amerikansk hamburgare med Budweiser medan Sixten och jag delade på en skinkomelett med stekt potatis och rostis. Det finns en jättetomte i restaurangen som dansar och sjunger till Sixtens stora förtjusning. Jag trodde att han skulle bli rädd men icke sa nicke, han skulle trycka på knappen om och om igen.Eftersom det mesta på Manhattan är stängt på juldagen gick vi in på matbutiken tvärsöver gatan för att köpa frukost och middag. Vad som utifrån såg ut som en liten supermarket visade sig vara en “organic store” i storlek med Kvantum där´ö alla produkter är antingen ekologiska, närproducerade eller “organic”. Det fanns ofattbart många sorter av alla livsmedel; tex 8 sorter socker på lösvikt, detsamma om salt. Tänk er en vanlig liten ekologisk butik i Stockholm typ Cajsa Warg och så smäller man upp det à la american style. Inne i butiken fanns det sushibar, vedeldad pizza, libanesisk disk, italienskt och så vidare. Allt att äta där, som take away eller deli för att bjuda på hemma. Det var helt fantastiskt och om inte barnen behövde gå hem och sova hade vi lätt kunnat botanisera bland hyllorna en hel dag. Whole Foods Markey på Greenwich Street rekommenderas om ni är i New York!
När vi barnsäkrat lägenheten, packat upp lite och badat badkar däckade båda grabbarna direkt, 18 lokal tid, midnatt svensk tid. Hans och jag var vakna en timme till och åt fruktsallad vi köpt från butiken. Klockan 19 sov vi alla fyra som små bebisar efter en helt fantastisk flygresa med två så trygga och stabila killar som båda verkar älska livet, precis som jag!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer