New York Dag 4 del 2

Sist jag lämnade er hade vi precis ätit lunch hos Lindys. Det inlägget hittar ni HÄR. De andra inläggen från resan till New York i maj läser ni HÄR. Förra New Yorkresan i julas, finns dokumenterade HÄR medan ni kan hitta ytterligare en New Yorkvecka för ett år sedan HÄR.

Även om New Yorkresan inte är dagsaktuell är mina reseinlägg väldigt uppskattade och läsare hör ofta av sig om tips på utflyktsmål, att resa med bebis, hänga på Manhattan, barngrejsshopping och så vidare så därför publicerar jag alla inlägg för er att läsa, i den takt jag hinner. Hoppas jag hinner klart innan Kretaresan. 🙂

Eftersom det var fint väder idag och vi kände oss energipåfyllda igen efter lunchen gav vi oss in i Central Park. Central Park är en av mina favoritplatser på jorden. Jag älskar höjden när alla träd sträcker sig mot himlen, den gigantiska ytan, mitt i stan, blandningen av människor; turister, hemlösa, lunchpausande, färgerna, lukten, djuren och framförallt ljuden. Sirenerna från avenyerna runtomkring, hästarnas hovar mot asfalten och fågelkvittret skapar en melodi som jag aldrig hört någon annanstans.
Vi tog det kortare varvet; tittade på den uråldriga karusellen som fortfarande glädjer barn när den snurrar runt och spelar sin musik, de übercoola svarta dansarna som snurrar på huvud, panna och axel till resten av gängets rap.
Startar man på vänster sida nerifrån och tar sig uppåt och höger kommer man till slut till den vackra dammen där de fjärrstyrda segelbåtarna kryssar, så lättstyrda att till och med ett barn kan segla. Ett litet enklare café säljer mat och glass men det är framförallt sittplatserna som är attraktiva.
Fortsätter man sedan neråt mot 5th avenue passerar man både Childrens Zoo och Central Park Zoo där Alex the Lion, Giraffen och pingvinerna i Madagaskarfilmen bor. I verkligheten så är det mest exotiska djuren på Zoot en snöleopard och en bassäng full med sjölejon förutom just ett stort gäng pingviner som outtröttligt nuppar (jajamänsan, in public), vaggar, simmar och åker rutschkana.
Vi såg svarta moln glida in över parken och tog långa klivet före ner mot Bloomingdale. En besvikelse. Konstanta reor gör butikerna urplockade och flera känns smutsiga och tredjehandssorterade. Synd när man i förväg förberett sig på att köpa Hunterstövlar men lämnar varuhuset med huvudvärk.
En ordentlig promenad (jag upprepar i varje inlägg; vi går i princip överallt när vi är på Manhattan, mellan 10 och 20 km varje dag, bästa sättet att uppleva stan på) hemåt Chelsea ledde oss förbi en filial till the Crumbs Shop mittemellan Times’ och Herald Square. Denna ligger på Madison Avenue. Gillar man cupcakes måste man besöka Crumbs shop. 🙂
Sista kvällen på egen hand, framåt midnatt beräknas Hans anlända från Boston. Vi köpte med oss sallader från en salladsbar ett kvarter bort, det är lätt att få tag på bra och billig mat här jämfört med i Sverige. Å andra sidan är skräpmaten ännu mer tillgänglig och löjligt billig så det gäller att aktivt göra bra val. Det går att frossa en vecka utan att behöva anstränga sig om man säger så.
Hans flygplan blev försenat eftersom en “VIPdeparture” stoppade alla Newarkflighter. Ni kan ju gissa vem denna VIP var. Ledtråd finner ni HÄR om ni minns. 🙂 När Hans äntligen klev innanför hotelldörren släpptes en sten från mitt bröst och jag slappnade av. Vi har tre dagar kvar här i New York och jag kommer att njuta av och uppleva de maximalt!

Råhäftigt att tunnelbanan dundrar förbi bara några meter ner

Jag kan inte slita mig!

Snurr!


Min och Sixtens favoritplats på jorden, Central Park!

Sixtens älskade morbror – i vått och torrt!

Sixtens byxor är från Johanna form och design. Jag älskar mönstret med den glada bebisen.

Ja, jag är så lycklig som jag ser ut!

Älskade lilla Sixten


Systrar två och bröder två

Svinigt duktiga dansare som både sjunger, rappar och breakar för glatta livet

Nu ser ni varför maj är den perfekta månaden att besöka New York i. Rosa rosa rosa.

Mina älskade två

Tjolahopp!

Ni kan ju gissa vad Sixten ser genom fönstret. Plyplanplyplanplyplan!

Moster Elin finns med i tankarna varje dag, det är hon som gett gräbsen deras favoritleksak

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer