New York dag 5

Idag har det varit ett riktigt skitväder med massa regn och rusk. Då blir det inte lika roligt att sitta ute. Jättekallt och ganska blåsigt väder gör att det blir en lite grå hinna över dagen. 🙁

Sixten och pappan i regnrusk


Vi åt en standardfrukost på Röda flamman, även om jag avstod både från pannkakorna och bacon, jag saknar min hemmagröt!
När det hade slutat vräka ner, det duggade bara, gick vi iväg och bytte lite kläder som var i fel storlek och lämnade tillbaka Sixtens Converse som var för små i öppningen. Jag har köpt två fina toppar som magen kan växa i, jättesöta!

Jag är helt fascinerad över all denna rök. Varför ryker det under gatan?


Jag ville kolla på lite mer kläder åt bebisen på Macys så vi gick dit i regnet. På vägen passerade vi ett cupcakesställe, helt fantastiska små varelser! De var så himmelskt goda!

The Crumbs store, observera att mittenraderna är 1 dm hög, de nedersta i mitten är GIGANTISKA


Som konstverk!


Förväntansfull!


Du kan få resten


Från Macys tog vi en taxi till en restaurang, The Prime Burger, vi tittat ut tidigare i veckan. De är med i bland annat ett avsnitt av Sex and the City och är omskrivna flera gånger som New Yorks bästa hamburgerställe. De har asball inredning från 60-talet men de har varit öppna sedan 1932. De anställda hasar sig fram och flera var över 70 år gamla. De kallade Sixten för Shorty och påpekade flera gånger hur lik han är den gamla maffiaskådespelaren James Cagney.

James Cagney a.k.a. Sixten


James


Sickan med vår waiter


Coola sittplatser


Efter en lång dag ute i regnet på stan tog vi oss hem och chillade innan vi gav oss ut för att fylla på vällingförrådet och köpa något att äta. Den där kvällen när det blåste så mycket och Sixten satt på Hans rygg letade vi efter en stor matbutik som Conciergen märkt ut på kartan. Vi hittade den aldrig. Idag fann vi däremot ett gigantiskt pharmacy som sålde ALLT; mjölk, chips, blöjor, schampoo och godis. Den låg 50 meter från hotellet…
Cafékedjan Pret a Manger som finns i England finns här också. Jag älskar deras utbud och koncept! Fatta att man klockan 19 en onsdagskväll kan beställa en helt perfekt gröt med mjölk och kanel för 30:- mitt på 5th Avenue!

Kvällsgröt på 5th Avenue

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer