New Yorks bästa pizza

Jag är väldigt kräsen när det gäller pizza. En vanlig pizzeriapizza duger inte. Botten ska vara tunn och krispig. Det ska vara mozzarella på. Lagom mycket, inte så att det dryper av fett. De bästa pizzorna är sällsynta! Vapiano har dem, Friden på Österlen också. Och Grimaldi på Manhattan.
Grimaldi ligger i en ombyggd kyrka på 6th avenue i Chelsea. Kyrkan är nu en shoppinggalleria, förr i tiden en trendig nattklubb. På Grimaldi väljer man om man vill ha en white (utan tomatsås) eller regular pizza och sen väljer man topping för $2 styck. Precis som jag vill ha det.
I närheten ligger Manhattans bästa barnbutiker (BuyBuyBaby och Little Folks) där man som svensk kan köpa billiga barnvagnar så ett besök till kvarteren kan löna sig för blivande barnfamiljer.


Idag packar vi ihop väskorna och åker mot flygplatsen för hemresa till Sverige igen. Jag har känt mig lite hängig och frusen senaste dagarna och behövt sova på eftermiddagen innan middagen. Igår kväll och framförallt nu på måndagsmorgon har ett riktigt virus tagit tag i mig. Jag har så ont i luftvägarna och hostar förskräckligt. Både Sixten och Baxter är också sjuka där hemma, värre än när vi åkte. Istället för att åka direkt till jobbet från flygplatsen imorgon kommer jag åka hem och bädda ner mig tillsammans med barnen. Dålig tajming med 10 timmar flygresa däremellan och med tanke på att jag var hemma med barnen hela förra veckan också. 🙁
Jag ska stoppa i mig värktabletter nu, försöka äta lite frukost och bita ihop till vi landar i Sverige!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer