Nytt gips (igen!)

Eftersom jag genomförde ett riktigt bra cykelpass på Odenplan igår morse väljer jag att vila från träningen idag. Imorgon börjar en ny vecka med mycket träning och en del jobb så det känns perfekt.

Dagens Mamma


Dagens Sixten


Sixten har ju fått tre gips hittills men det är svårt att få dem att sitta bra på hans lilla ben. Efter att ha haft telefonkontakt med läkarna på ortopeden flera gånger sedan i torsdags bestämde vi oss till slut för att åka tillbaka till Astrid Lindgren idag. Gipset har glidit ner flera centimeter och stödet kring frakturen förloras.
Vi är inte inskrivna på vårdavdelningn men vi kan åka dit oanmälda och slipper komma via akuten eftersom det har varit så komplicerat för oss.

Sixten somnade i bilen på väg till sjukhuset så vi satt i dagrummet när Sixten sov i vagnen


En nyvaken och inte så lättflörtad Sixten


Jag var inte alls orolig för Sickan idag!


Som tur var fick vi träffa samma läkare som förra gången, hon var jätteduktig med Sixten då. Hon mindes Sixten, hans glada humör och långa ögonfransar. Hon tvekade inte till att ta bort gipset och sätta nytt, ännu en gång. Det är det fjärde gipset på fjorton dagar!

Läkaren tar bort det gamla gipset


När det gamla gipset lindades upp verkade Sixten lättad och benet flög direkt upp i luften. Ingen smärta idag!

Wii!! Upp med benen i luften!!!


Eftersom frakturen försämrades under fem första dagarna med gipset vill läkaren att vi ska ha gipset ytterligare några veckor. Även om han inte har ont så behöver benet bygga på lite mer vävnad för att det ska klara av att Sixten kryper på det.

På med nytt gips, lila den här gången.


När vi var klara på Astrid Lindgren åkte vi till Ica Maxi och fyllde på skåpen härhemma. Sedan firade vi att Sixten är smärtfri med en lyxlunch på Vapiano i Gamla Stan. Vi äter aldrig pizza men ibland kan det vara gott, och speciellt Vapianos. Rekommenderas!
Eftermiddagen spenderade vi på Hans jobb. Sixten höll igång och skojade friskt med Elin och Simon, sedan däckade han!

Första gången Sixten somnar så här i mitt knä, helt slut var han!


Hans är och tränar nu medan jag försöker blogga ikapp helgen. Ibland får familjen gå först och det får bli lite mindre bloggande. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer