Om att orka, prioritera och vilja

Jag får ofta frågor om och/eller “beröm” över hur jag orkar med jobb, träning, barn, familj, resor och så vidare så jag tänkte berätta om hur jag tänker och känner om att leva mitt liv. I allra högsta grad subjektivt!
För mig är det viktigt att ha mycket tid med mina barn. Det innebär att jag får göra avkall på andra saker som sker parallellt. Till exempel umgås jag inte lika mycket med vänner som jag gjorde innan jag fick barn. Jag försöker att prioritera att hämta mina barn från förskolan tidigt och går hellre till jobbet klockan 06.00 3-4 dagar per vecka för att istället hämta på förskolan klockan 15.00. Om jag har möjlighet tar jag med mig barnen till jobbet och så får de leka på Minisats medan jag jobbar en timme och så gör vi en spännande utflykt av det. Jag har jobbat 6 dagar per vecka den här terminen och därför kunnat ha korta dagar ifrån barnen. Det har känts bra så.
Jag prioriterar min träning väldigt högt men den här terminen har jag satt mitt jobb framför träningen. Det har faktiskt varit nyttigt för kroppsformen efter 12 tuffa månader, då jag tränade mig i form efter graviditeten med Baxter. Att träna mindre har gjort att jag kunnat jobba mer men min träningsdos är fortfarande hög jämfört med många andra såklart. Allting är relativt. Jag har sällan tränat så lite som jag har gjort de senaste månaderna men ändå har jag aldrig varit i den formen jag är i nu. Det beror till stor del på att jag tränar smartare nu, mer effektivt och mer genomtänkt.
Jag har eftersträvat en balans mellan mitt jobb, mina barn och min träning men det är svårt att fokusera på allting samtidigt. Det är en utmaning även för mig att få ihop livspusslet utan att prioritera bort något. Jag vill gärna lägga ner mycket tid på min blogg, jobba med företag och PR men i slutändan handlar det också om att satsa på det som är viktigt; att se till så att jag kan försörja mig och mina barn. Mina fantastiska PT-kunder är det viktigaste i mitt yrke och jag gör allt för att de ska få utdelning på den tid, energi och resurser de satsar på mig och sin träning. Om jag har 300 olästa mail på en dag är det mina kunders mail jag besvarar först.
Jag gör avkall på lite olika saker för att kunna umgås med min familj så mycket som möjligt: Jag tittar aldrig på TV, följer inga serier, jag pratar sällan i telefon (aldrig om jag är hemma själv med barnen), jag bakar inte, lägger inte ned någon större tid på matlagning eller på att städa. När jag är hemma sitter jag i soffan eller på golvet med barnen och bara är. Det tycker jag är viktigt för oss. När barnen har somnat för natten kring 21 har jag 2-3 timmar att lägga på bloggen, besvara de viktigaste mailen, umgås med Hans, planera nästa dag och så vidare.
Så här är mitt liv, och så har jag valt att leva. Jag får mycket hjälp av mina föräldrar, syskon och vänner med att ta hand om barnen när saker krockar, nr barnen blir sjuka eller när Hans fastnar på en flygplats i Frankfurt. Utan dem skulle det vara oerhört svårt att knyta ihop påsen. Därför är mitt sociala nätverk ovärderligt för mig och mina barn. Alla lever olika liv och med vitt skilda prioriteringar. Och så här lever vi. I alla fall just nu. Livet tar vändningar som inte går att förutsäga och jag är inte sen att hänga på när det öppnas nya dörrar. 🙂


Vi brukar hitta på något spännande efter förskolan varje dag, idag mötte vi Glassbilen vid förskolan och barnen fick köpa en kartong. Så stolta killar som marscherade upp till bilen.


Genom att hämta barnen vid 15-tiden så är det glada barn som fortfarande är pigga jag möter.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer