Om att se träning som en del av helheten

I kväll är jag stolt över att jag efter en lång arbetsdag fram till 18, kom hem, hängde med Sixten och Baxter en stund och sedan bytte om till löparkläder. Jag är så bekväm av mig annars att om jag inte har tränat under dagen är tröskeln superhög för att komma ut på kvällen. Då tränar jag hellre hemma efter middagen. Men man blir bra på det man tränar på och i mitt fall så har jag en månad kvar till New York Marathon, mitt tredje marathon i år, och då får jag banne mig prioritera löpträningen ett par veckor till.
Jag har känt mig rätt sliten i kroppen senaste veckorna. Jag vet att det är en kombination av återhämtningen från Helsingborg marathon i mitten av september, mycket att göra på jobbet och en stor omställning hemma med Sixten som börjat på ny förskola och så vidare som påverkar mig. Jag är numera uppmärksam på hur jag reagerar av att det blir många påverkansfaktorer och är bra på att lyssna på kroppen. I kväll kändes det bra eftersom jag kände att löppasset gav mig mer energi och struktur i huvudet än vad träning ibland tar från mig. Jag är uppe i 3 löppass sedan Helsingborg Marathon nu och jag känner att jag är på banan igen. Jag börjar längta efter att springa och det är en fantastisk känsla!
För dig som söker samma sug efter att kunna och vilja springa och som är ute efter inspiration kring löpträning så vill jag passa på att påminna om att vi är i mitt i andra halvan av höstens upplaga av Röhnisch Success. Här kommer träningsupplägget för vecka 7. Om du vill ha alla pass i textform kan du läsa mer om Röhnisch Running School.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer