Om att vara jämn i skulderrörelser

Jag tittar på många teknikfilmer varje vecka från klienter som vill bli bättre på att göra chins/pullups. Många upplever att dom drar ojämnt med skulderbladen, att höger och vänster sida inte jobbar likadant, något som kanske inte känns lika mycket som det syns på film. Det finns flera vägar att bli mer jämn i tekniken, tex att jobba med ensidiga övningar, rörelser helt utan belastning för skulderbladskontroll och som på denna film: latsdrag med samma vikt men där armarna inte kan ta hjälp av varandra. Om du inte kan jobba jämnt med skulderbladen i övningar med lägre svårighetsgrad tex sittande på detta sätt så kommer det i princip vara omöjligt att göra det när du chinsar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer