Om att vara normen

Idag anordnar jag en vinteraktivitetsdag på skolan som jag jobbar som idrottslärare på. Alla elever har fått boka in sig på en aktivitet och som vanligt är dagsresan till Romme för att åka skidor och snowboard poppis. Många elever har valt att åka till Hellasgården där man kan åka skridskor, längdskidor och basta och bada tex. En tredje plats att befinna sig på och där jag är hela dagen är Nacka ishall där Nacka Handikappidrott bedriver sin träning av kälkhockey. Kälkhockey är som ishockey förutom att alla utöver sitter fastspända i kälkar. För mig som idrottslärare är det viktigt att bryta normer, ge elever alternativ till det som anses vara normalt och visa på mångfald.
Med tanke på hur många elever som är med och har valt kälkhockey som aktivitet så känner jag mig trygg med att budskapet om att det är viktigt med mångfald, att alla människor är lika värda och att idrott är till för alla människor oavsett fysiska förutsättningar sprids vidare. Jag ser fram emot en dag med mycket rörelseglädje och nya intryck!


Förväntansfull och stolt idrottslärare!


Så här ser kälkarna ut. Imponerande att kunna dribbla puck och tacklas fastspända i dessa!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer