Om min löparresa

Det senaste året har jag valt att satsa på min löpning. I november 2013 var jag på Playitas tillsammans med Topphälsa, där gick startskottet för min ambition att låta löpträningen vara min huvudsakliga träningsform och låta styrketräningen utgöra den kompletterande och prehabiliterande delen.
Jag lyckas ligga på 2-3 pass löpning varje vecka nu med 1-2 styrkepass. Mitt mål handlar om att hålla mig skadefri och samtidigt utveckla mitt löpsteg och förbättra min kondition. Att ha ett, två eller tre marathon som mål är inte det svåra, utmaningen ligger för mig att skapa en balans i träningsmängd, intensitet och motivation. Jag har inga problem med att träna riktigt hårt och väldigt mycket men då är risken hög att jag får ont eller tappar lusten. För mig är träningsglädje och min inre drivkraft till träning värd alla pengar i världen!
Nu är det 2,5 vecka kvar till Helsingborg marathon och lite mer än 2 månader kvar till New York marathon. Jag jobbar med att hitta formen, farten och uthålligheten i löpningen. Mina coacher i Lofsangruppen hjälper mig med träningsupplägg, skadeförebyggande styrke- och rörlighetsträning och kostupplägg. Löpcoach Ida gör min planering för löpningen, sjukgymnast Louise ger mig hela tiden feedback på löpspecifik styrka och rörlighet och dietist Sophia hjälper mig hålla kosten rätt för att jag ska orka konditionsträna hårt och länge utan att minska i muskelmassa. Det är grymt att ha dessa kompetenta och erfarna tjejer att kunna bolla tankar och upplägg med. Framförallt får jag en så skön distans till min prestation när det är någon annan som säger vad jag ska göra istället för att alltid styra mig själv.
Om du vill inspireras till din egen träningsresa så vill jag tipsa om en podcast jag besökt för att prata om att sätta upp mål och överträffa sina egna förväntningar. Jag lyfter också fram den intressanta personlighetstypen som alltid är lösningsorienterad. Antingen skapar man lösningar eller så hittar man problem eller hinder.
Swebus podcast heter #ÄlskaResa och finns på iTunes och att lyssna direkt i webbläsaren. Den kloka busschauffören Tomas från Västkusten och Gabriella från Swebus är fast panel i podden och så bjuder de in olika gäster till varje avsnitt. Denna gång JAG. Lyssna, fundera och dela med er av reflektioner!


Dagens löppass var inplanerade 15 kilometer mysjogg runt Södermalm. Jag sprang med GPS-klocka som snittade 5.15. Det är bra fart för mig, skönt för självförtroendet!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer