Öppna förskolan

Vet ni vad det svåraste med att ha två små kottar hemma på dagarna? Det är inte att amma samtidigt som Sixten vill brottas, det är inte att klä på Sixten samtidigt som Baxter skriker sig blå, det är inte heller att äta själv samtidigt som Sixten matas och Baxter ammas. Nej, det är faktiskt att söva båda två, samtidigt. Baxter sover lite hursomhelst. Han går inte att förutspå överhuvudtaget. Sixten sover däremot alltid vid 11 om vi är hemma. Annars kan han somna i vagnen eller bilen hur lätt som helst men ibland behöver jag vila mitt på dagen och då är utmaningen att tajma så att Sixten sover samtidigt som Baxter. Problemet är att Sixten inte kan somna om Baxter är vaken så först måste Baxter sövas och sedan måste jag hinna söva Sixten innan Baxter vaknar och förhoppningsvis blunda en stund själv. Jag tror att jag har lyckats med detta projekt en eller två gånger sedan Baxter föddes, men idag lyckades jag igen! Fatta lyckan!
Hade satt mobilens alarm i morse och var på gymmet 0730. Ökade lite på några övningar så att jag orkar ca 12 repetitioner per övning. Superset (två övningar på raken utan vila mellan) såklart så att passet blir effektivt och pulsen får sig en skjuts. När jag kom hem hade Sixten röjt så högljutt att Baxter vaknat så det var mindre lyckat… Får se hur det blir med morgonträningen nästa vecka. Kanske går att lösa på något annat sätt så att Baxter inte hamnar i kläm.
Efter vår fantastiska lunchvila gick vi till öppna förskolan på Fridhemsplan för första gången. Sixten trivdes jättebra och lekte själv i flera timmar. Baxter slaggade sig genom eftermiddagen och de andra mammorna undrar om han någonsin varit vaken med tanke på att han alltid sover när vi träffas. Sixten var helt ointresserad av sångstunden men fördelen med den här verksamheten till skillnad från kyrkans öppna förskola är att barnen får leka om de inte har ro att sitta still så jag lät Sixten vara och satte mig för att amma Baxter istället. När en unge ställde sig och kaskadspydde rakt ut på leksakerna tog jag på Sixten ytterkläderna och tackade för oss.
Samtidigt som jag handlade middag hämtade jag ut ett paket; en Philips wakeuplight som vi ska testa via Buzzador. Spännande att se hur vi vaknar imorgon bitti!
För övrigt längtar jag till imorgon för då ska vi till Barnkulan i Nacka och träffa nästan alla Nackamammor och så Alex såklart.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer