Öppna förskolan och babygudstjänst

Vi fick världens överraskning när vi kom ner till öppna förskolan; istället för den vanliga sångstunden som alltid startar verksamheten så var det dags för terminens första babygudstjänst. Öppna för nya saker som vi är så traskade Alex och jag till kyrkan istället. Det var mysigt i kyrkan, Sixten gillade det höga taket och alla långa rader av kyrkbänkar att springa genom. Gudstjänsten gick ut på att vi lyssnade på kyrkklockan, sjöng två psalmer, utöver de vanliga sångerna, utforskade löv, kastanjer och pumpa (hösttema) och tände ett ljus för varje barn som deltog. Jag är inte troende men jag tycker att det är mysigt att vara i kyrkan, det är ett bra avbräck i mitt och Sixtens liv som annars kan vara ganska kommersiellt.
Efter babygudstjänsten gick vi till församlingslokalen och hade fika och lek som vanligt. Det kändes som att Malte uppskattade allt lika mycket som Sixten. Alex slapp i alla fall springa efter honom hela tiden, Malte var fullt upptagen med leksakerna, precis som Sixten är.


Jag har haft lite sammandragningar under eftermiddagen, inga kraftiga, men tillräckligt för att väcka min uppmärksamhet. Give them to me! Jag packade klart BB-väskan häromdagen, har skjutit det framför mig alldeles för länge men nu har jag allt klart för avfärd. Det känns bra. Jag är färdig nu. Redo liksom. 14 dagar till behövs inte. Verkligen inte.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer