Öppna förskolan & Snölek!

Sixten sov lite längre än vanligt idag på lunchen så vi missade sångstunden på öppna förskolan. När vi kom ner visade det sig att det var babygudstjänst idag igen istället för sångstund eftersom det är 1:a advent på söndag så det var lite synd. Förra gången det var babygudstjänst tyckte jag att det var mysigt även om jag inte är kristen.
Vi hann i alla fall vara på öppna förskolan i 90 minuter och Sixten röjde järnet. Han har blivit mycket bättre på att leka med andra barn och idag var det hans kompis Dante som var partner in crime. Jag är väldigt mån om att Sixten ska träffa andra barn varje dag trots att han inte går på förskola och det verkar ge utdelning. De andra mammorna vars barn ska börja förskola i januari precis som Sixten har redan fått plats, undrar när vi får veta var Sixten ska gå.
Det gäller att vara lite kreativ när man bor i stan och varken har gård eller park i närheten så när vi var klara på öppna förskolan lekte vi massor på kyrkogården. Sixten är inte så bra på att försvara sig mot mina snöbollar men det hinner arta sig hoppas jag. Han fick sedan gå hela vägen till Konsum, inne i butiken och tillbaka till kyrkan. Jag trodde att han skulle vara trött men vi körde ett hårt race igen och Sixten var så tapper.
Vi tog en omväg runt kvarteret hem för att hälsa på morfar och sedan gick Sixten resten av Drottninggatan hem. Han var så trött på slutet att benen vek sig, det var första gången han faktiskt hellre åker vagn än går.
Baxter har varit vaken så mycket att jag är helt chockad. Det är nog nu 2-barnsmammelivet börjar på riktigt.

Idag premiärade Sixten ute i snön! Han var så mallig där han gick på trottoaren i sin fina overall och med vantar på händerna.


Dagens Mamma i Replayjeans, smaljeansen faktiskt och nya Niketröjan.Dagens Baxter i body från babyGap, Polarn o. Pyretjeans och Timberlandskor.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer