Palatset

Ikväll har vi varit i väg på galej hela familjen.


Dagens Mamma i Abercrombieskjorta (måste köpa fler i New York i december!), Gstarleggings och skinnConverse.


Baxter inviger sin kofta han fick igår. Från Zara. Med tuffaste lapparna på armbågarna.


Hans, hans yngsta son (Hans har tre barn i ett tidigare äktenskap, Sixten och Baxters halvbror), gräbsen och jag var ikväll bjudna till Palatset på Halloweenfest.
Palatset är Stockholms nya ungdomshus. Tusen aktiviteter i ett hus för barn mellan 6 och 18 år. Man kan göra film och radio, fota gå på 3dbio, greja med textil, skriva, skapa musik, klä ut sig och mycket mer. Det kostar 120:- att gå in, Palatsets öppettider är 9-17 på helger och lov. Palatset hette förut Riksarkivet och är beläget på Riddarholmen vid Gamla Stan.
Arrangörer av kalaset var Aptit.se som är ett sorts budföretag för mat och fika. Alla de restauranger och konditorier som man kan beställa mat ifrån via Aptit.se hade dukat upp gigantiska bufféer inne i Palatsets olika rum. Det fanns grekiskt, libanesiskt, delikatesser från Melanders, sushi, tempura, texmex, mera grekiskt, mera sushi, cupcakes, bullar, vin, skumpa vidare och vidare i all oändlighet. Först tänkte jag spontant att det var ett trevligt litet arrangemang, sedan upptäckte jag att det rummet vi ätit i bara var ett av fyra!


Vi åkte buss från Norra Bantorget till Gamla Stan till Sixtens stora förtjusning. Bouss! Sixtens jacka köpte jag på Zara förra året, still going strong fast pälsen på luvan tappade han på Manhattan i julas. Jag ska impregnera hans Timberlandkängor så att han kan växla mellan dem och Salomonstövlarna i vinter.


På Riddarholmen! Sixten älskar att stå på sin skateboard när Hans kör.


Vi tog en paus i ätandet och satte oss för att vila lite. 🙂


Gräbsen.


Baxter har också ett par Timberland i nubuck. Stabila att gå i. Jag älskar snickarbyxor på barn. Tyvärr börjar Baxters bli för korta. Någon som vill köpa ett par Levi’s för 50:-?


Det här var vår stora favorit! De ljusrosa har svartpeppar på sig. Cupcake Sthlm ligger på St Eriksplan. Jag brukar gå in där och köpa en minicupcake när jag är i krokarna, svingoda. Jag funderar på att beställa massa såna här olika till Baxters barnkalas.


Mmm… Goåått!


Mmm… Gott!
Vi kunde tyvärr inte stanna till den guidade visningen av Palatset eftersom alla tre barnen var lite trötta men det var häftigt att få se hur det ser ut inuti. Huset är ju helt enormt! Nästa vecka har Palatset öppet hela veckan, någon med lite äldre barn som ska dit?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer