Playdate med fina flickor från Vaxholm


I fredags kom Marie, Elvira och Sally hit för att leka och umgås. Sally blir ju bara större för varje gång vi ses. Hon kan redan stå utan stöd, inte ens 10 månader. Världens gladaste tjej är hon också. Sixten får bra hjälp av Elvira, hon håller ordning på honom och hjälper till med leksaker, böcker och fika. Det är bra för honom att umgås med henne, han behöver lära sig att inte skrika när han leker och att dela med sig. Han behöver umgås med lite äldre barn som kan sätta honom på plats. Malte ger ju inte så mycket motstånd än så länge. Annat är det med Elvira. Jag minns när Sixten var en vecka gammal och Elvira lika gammal som Sixten är nu och hon var så mjuk och fin mot honom. Hon är så omtänksam om alla tre yngre barnen.
Vi gjorde ett besök till Tegnérlunden för att gunga men det var ju världens isbana i hela parken. Stackars Sixten kämpade för att hålla sig på fötter och ville helst klättra på de stora stenarna. Elvira däremot tyckte att skolbarnen som åkte nerför backens isrännor var väldigt spännande och ville gärna stanna kvar när jag föreslog en fika hemma istället.
Det blev en dag med högt tempo; en 3-åring, 1,5-åring, 10-månadersbebis och 3-månadersbebis i samma rum sådär lagom uppspelta med massa leksaker runt sig, ni kan ju tänka er! Elvira blev nog lite kär i Sixtens docka som går att mata med nappflaska och som sedan kissar med snoppen. Hon ville mata och mata tills vi sa att dockan nog är mätt nu. 🙂 Jag tror att den dockan kan vara till hjälp när det är dags för potträning för Sixten sen. Jag tycker om att lära ut genom lek.
Jag har haft ännu en toppendag med mina killar och våra vänner, jag njuter lite extra de sista dagarna innan Sixten ska börja knega i februari. Det blir ju en mjukstart första året men ändå en stor skillnad från hur det senaste året har varit för oss.
En tanke om tid: Tänk att för bara ett “ögonblick” sedan kämpade vi med volter, skidåkning i Abisko, genusstudier och C-uppsatser på GIH och så plötsligt har både Marie, Cissi och jag två barn var, Helena, Jenny, Ingrid, Jonas och Sofia har ett var och Sofia en till på G, Bea har också en på jäsning. Tänk vad snabbt tiden går snabbt, jag längtar ofta tillbaka till åren på GIH. Fy vad roligt vi hade!!!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer