Regn blev sol

Idag har jag haft en rent ut sagt skitdag. Det händer så extremt sällan, minns inte ens. Hans är ju bortrest och jag tog nattrejset med killarna själv. Det är alltid tufft att kliva upp typ 50 ggr mellan 23 och 06, inte värre för mig än för någon annan. När gräbsen gjorde morgon strax före 07 låg jag och drog mig i sängen. Jag ser från vår säng rakt ut till soffan där de satt och kollade på Disney Junior. Sixten kom och frågade efter min iPhone, Osoooo (Oso Special är hans favorit på YouTube) och jag tänkte att jag skulle få en lugn stund extra och gav den till honom. Jag nickade till och vaknade av att Sixten kom och bad om ostkaka. Ostkaka?! Jag tänkte att han nog var hungrig men tog varvet genom vardagsrummet först för att ta med mig pottan ut till toaletten. Jag lyfter på toalettlocket och ser min iPhone ligga där nere på botten och visa Oso. Suck!
Jag fiskade upp den och stängde av You Tube. Ringde till Hans (från mobilen!) och svor en lång ramsa. Sixten fortsätter tjata om ostkaka och jag blev arg eftersom jag inte kunde höra vad Hans genom Sixtens tjat. Jag sa till Sixten på skarpen, väldigt ovanligt för att vara jag och Sixten bröt ihop totalt. Det kändes som att hans ostkaketjat var en undanmanöver för att jag skulle glömma bort iPhonefadäsen.
Vi försonades men jag var på sjukt dåligt humör. Sixten var känslig som en fjäder. Baxter gnällde eftersom han var trött. Kaos. Jag bestämde snabbt att sluta stressa och skrev till Hans på facebook att han skulle ringa förskolan och så fick Sixten följa med till Sats istället. Han har inte varit sig själv idag så vi har haft många konflikter kring skitsaker som han aldrig håller på med annars. Fast i badkaret var de båda superglada och hoppade och plaskade. Sixten och Baxter har börjat leka såna där vilda lekar som man vet kommer att sluta med tårar men som jag inte har hjärta att avsluta eftersom de har så roligt tillsammans.
Dagen har känts så där grå som den bara kan göra om den startar med en mobil i toaletten och jag har räknat ner till Hans kommer hem. Jo, men om det är någon dag hans flygplan ska vara inställt så är det idag?!
Jag lyckades övertala min syster Agnes att komma på besök efter träningen så att jag få lite pepp. Hon är en bra lyssnare. Hans trillar in senare ikväll hoppas jag men tills dess ska jag tvätta ytterligare en tvättmaskin, städa undan och ta nya tag. Jag har fått fler fina mail från er läsare idag och det gör mig så himla glad. Lika mycket som JAG inspirerar ER inspirerar NI MIG!
Som avslut på dagen fick jag äntligen besked om att ett av projekten jag har på gång i höst går i lås och i oktober blir det åka av. Ni ska få veta mer. 🙂
Dagen började helt fel men slutar på ett bra sätt. Ikväll är det dessutom Hollywoodfruar, my favourite!
PS. Undrar ni hur det gick med min iPhone? DS.
PS2. Den är helt kocko och ringer upp hejvilt, väljer bland apparna och klickar… Jag hoppas verkligen att den går att synka med datorn snart så att jag kan säkerhetskopiera alla bilder och filmklipp. DS.


En fin bild på Baxter från häromdagen som jag lyckades rädda från mobilen genom att maila den till mig själv…

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer