Resultat av Lofsans 9-veckorschallenge

Jag har avslutat min 9-veckorschallenge och är så himla nöjd med resultatet! Jag var i och för sig väldigt nöjd redan första veckan efter förlossningen men det är häftigt att se att kroppen svarar så bra på mina ansträngningar gällande träning och kost, även om det har gått lättare och snabbare än vad jag trott. Jag väljer att visa er hur jag har planerat och genomfört samt vilka resultat jag har fått. Det här är ett recept som fungerar på mig. Det är inget facit utan en metod som fungerar på mig och flera andra som jag har coachat. Jag använder mig utav tydliga scheman för att lätt åskådliggöra “resan” och kunna följa resultaten på vägen.

Rutorna med tid i är promenader redovisat i tidsomfattning. Promenader är i svettigt tempo. Övriga rutor är redovisade pass för respektive träningsform. Fokus under dessa veckor har legat på förbränningsträning och hållningsträning (core). Varje viktredovisning är den lägst uppådda under veckan mätt på morgonen innan frukost.
Jag startade (när Baxter, moderkaka, blod och vätska lämnat kroppen) med en vikt på 57,9 kilo och slutade 9 veckor senare på 53,6 kilo. Jag vill inte väga mindre än så här men jag vill bli fastare och starkare i kroppen. Jag har aldrig i hela mitt liv haft så snygga armar och axlar som jag har nu och om jag blir lite fastare kring höfterna, får upp konditionen och styrkan igen så är jag i mitt livs form redan till våren. Det är häftigt tycker jag! Nybliven tvåbarnsmamma och allt.
Jag har lovat att dela med mig av hur jag äter och under dessa 9 veckor har jag ätit så här: (för er kännedom så helammar jag)
Frukost:
grov gröt gjord på 2 dl gryn med 2 dl tinade hallon och 2 dl lättmjölk, en grov smörgås med kalkon och lätta på, ett kokt ägg, 1/2 grapefrukt.
Lunch:
pasta med korv/köttbullar eller lättfilmjölk med grov müsli och en grov smörgås med kalkon och lätta på eller kycklingsallad med yoghurtdressing och knäckebröd.
Middag:
stor kycklingsallad med mozarella/halloumi, olja/vinägerdressing och bröd eller 2-3 portioner pasta med korv/köttbullar eller ris med någon sorts fisk.
Mellanmål på eftermiddagen (sen middag) eller kvällen (efter tidig middag):
fikabröd eller grov smörgås med pålägg.
Alltid cirka tre-fyra timmar mellan måltiderna, aldrig längre. 3 liter vatten under dagen och natten. Ingen frukt men mycket grönsaker. Inga flytande kalorier. Ingen alkohol. Inget godis eller chips, bara micropopcorn varannan vecka. Ingen skräpmat. Hans har avstått från detsamma för att stötta mig (inga frestelser hemma med andra ord) och fick en liten skjuts i formen han med.
Alltså inget LCHF eller GI utan bara sunt förnuft. Det är inte vad man äter utan hur mycket! Kaloririka livsmedel i liten mängd men enorma mängder av mat som inte innehåller så många kalorier med andra ord. Man kan äta allt men inte alltid. Välj hellre “sociala” kalorier när du träffar andra och avstå hemma i soffan.
Kaloriintag per dag: cirka 2300 (+-200). Kaloriförbrukning inklusive fysisk aktivitet enligt schemat ovan: cirka 2700 (+-200). Amningen ger cirka 500 kalorier extra kaloriförbrukning men ökar min aptit enormt mycket.
Jag lägger upp foton för att illustrera skillnaden mellan dessa 9 veckor och även en bild på gravidmagen. Som sagt, det skiljer cirka 6 kilo mellan vänster och höger bild förutom den nedersta gravvo/Mexicobilden där det skiljer 11 kilo mellan kropparna.
Bilden till vänster är tagen 1 vecka efter förlossningen. Bilden till höger är tagen idag, 12 veckor efter förlossningen.

Bilden till vänster är tagen 1 vecka efter förlossningen. Bilden till höger är tagen idag, 12 veckor efter förlossningen.

Bilden till vänster är tagen 12 dagar innan förlossningen. Bilden till höger är tagen i Mexico, 10 veckor efter förlossningen.

Några få är inte intresserade av sådana här typer av inlägg men 99,99% av er älskar dem och vill ha inspiration för att komma i form så jag hoppas att ni kan ta till er av vad jag skriver och visar och själva vågar satsa. Oavsett utdelning så har ni i alla fall försökt!
Mina bilder har en tendens att börja vandra runt på nätet, det är helt okej för min del men det är viktigt för mig att ni länkar till min blogg och inte redigerar dem utan att be om lov.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer