Sådärja!

Det visade sig att förra hyresgästen redan lämnat ifrån sig nycklarna så efter mycket om och med och flera telefonsamtal fram och tillbaka kunde jag kvittera ut nycklar till lägenheten hos fastighetsvärden.
Pappa, Hans och jag åkte dit för att titta, mäta och begrunda.
Lägenheten som sådan är helt okej. Inte särskilt hög standard men väldigt fin.
Köket var fräscht, stor matplats med plats för stort bord och flera stolar. Det fanns ingen diskmaskin, men det är förberett så vi kan koppla in en själva. Kyl och frys är fullsize, vilken lyx! Induktionshäll och fräsch diskbänk.
Badrummet var asafräscht, jag är så nöjd med det! Badkar och helkaklat. Det är förberett med el och vatten för tvättmaskin. Att köpa och montera det är prioritet! Och då slipper vi skötbordsinfernot.
Det lilla rummet är väldigt litet och eftersom dörren öppnas inåt får det inte heller plats en standardsäng. Vi ska klura ut en lösning för det.
Det stora sovrummet är större än vår nuvarande lägenhet, vardagsrummet likaså. Det är ganska mycket insyn från gatan men vi ska göra en lösning med vajersystem och tunna vita gardiner. Jag vill måla sovrummet som har den traditionella sovrumsgula tapeten nu. Vitt med en snygg fondvägg. Förslag på färg?
Vardagsrummet har en balkong och insyn både från gata och grannar men även där ska vi göra en snygg insynskyddslösning. Jag tror att det blir bra med en hörnsoffa. Frågan är bara var vår mastodontTV ska stå?
Vi kommer skriva kontrakt nästa vecka. Ska även fråga om vi kan få flytta in lite tidigare så vi kommer i ordning så fort som möjligt. Tova och Tom ska bo med oss flera veckor på raken i juli så det vore perfekt om vi kan vara i nya lägenheten då.

Även om det känns ovant och nytt just nu kommer detta bli jättebra för oss. Det är ingen långsiktig lösning men det funkar ett år framåt i alla fall. Huvudsaken är att vi har ett bra boende att erbjuda Shrimpy när han kommer och att Tova och Tom kan bo lite bättre de dagar de är hos oss.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer