Saras 15-veckorschallenge

En fantastisk tjej som jag har lärt känna genom bloggen är Sara. Sara är en av de mest målmedvetna människa jag någonsin mött. Jag träffar så oerhört många människor genom mitt jobb och livsstil, få människor har gjort ett sådant starkt intryck på mig som Sara. Hon är nybliven (exakt en vecka) tvåbarnsmamma och bestämde sig redan innan hon blev gravid för att komma i sitt livs form efter sitt andra barn. Sara har, efter en graviditet där hon tränade hela vägen fram till förlossning, inga graviditetskilon som ska förbrännas, ingen stor rumpa, inga kärlekshandtag som hon vill ha bort. Sara vill bli stark. Stark och tajt och uthållig. Helt i min smak.

Sara, en vecka efter förlossningen. 2011-09-11.

Tillsammans har Sara och jag startat en challenge, 15 veckor lång, fram till jul kör hon och jag denna challenge. Hennes mål är att för första gången i sitt liv ha magrutor. Det är genetiskt, beror på kosten och hur hårt och strikt man tränar. Vi har ingen aning om när vi når målet men om 15 veckor ska vi ha vara långt fram men framförallt lärt känna Saras kropp. Sara har en komplex bakgrund med ätstörningar, framförallt bullemi och det är extra viktigt att vi är lyhörda för kroppen och knoppens signaler och hela tiden vara på lagom men ändå mest optimala nivån.
Min uppgift är att hjälpa Sara strukturera träningen så att hon varken tränar för mycket eller för hårt. LAGOM. Vi letar efter en balans där träningen både är rolig och samtidigt ger resultat. Träningen ska vara ett andningsrum och energitank för Sara så att resten av dagen tillsammans med två små döttrar under 1,5 år känns rolig och stimulerande. Sara har extremt bra koll på sin kost efter alla sjukdomsår, hon vet vad hon mår bra av att äta och hur. Dessutom ammar Sara lilla Dixie vilket innebär att det är extra viktigt att hon äter näringstät mat på regelbundna tider. Detta är första gången Sara verkligen satsar på sin kropp och jag är övertygad om att hon under dessa 15 veckor att kommer lära sig verktyg och redskap och framförallt få erfarenhet om hur just hennes kropp fungerar och vilken livsstil som hon behöver ha för att må bra och ha den kroppen hon trivs med.
För i slutändan handlar det inte om en diet, en metod eller en challenge. Att vara i sitt livs form och må bra är en livsstilsförändring. Saras förändring. Följ  gärna vår utmaning här hos mig och i Saras blogg, 15 veckor från och med nu. Helt på Saras villkor.
Önska oss lycka till!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer