Sixten 7 månader

Sixtens 7-månadersdag infaller dagen innan gipset ska tas bort. Drygt fyra veckor med gips innebär att i princip hela den sjunde månaden i Sixtens liv har förflutit med ett rörelshinder. Här kommer Sixtens 7-månadersmeddelande.
Du kan:
stå på ett ben med det gipsade benet i luften
hålla nappflaskan själv liggandes i soffan eller i vagnen
gapa stort när matskeden kommer mot din mun
sitta själv på golvet utan stöd
äta själv; smörgås, tortellini, ALLT är gott!
Du tycker om:
att morra och sedan vovva
att prata med oss, högt, tydligt, precis som om vi pratade samma språk
att titta på TV, gärna program med mycket färger
att sitta upp, så fort vi lägger dig ner försöker du sätta dig upp
att suga på taxens svans, som numera heter Tyra
att pilla på armbandsklockor
när vi sjunger sånger
när moster Agnes leker tokiga lekar
att leka med morbror Henric
Du gillar inte:
att sova i egen säng
när vi torkar dig i ansiktet, ambush!
att ligga på mage
att ligga på rygg, sitta skareva!
när gipset är ivägen och är klumpigt
Du skrattar ofta och verkar vara helnöjd med livet!
7 månader gammal dricker du välling som tidig frukost och nattdryck. Till frukost äter du en tallrik gröt med fruktpuré och till lunch och middag en puréburk med lite matigare karaktär, framförallt 6 månadersburkar med frukt som efterrätt. Du kräks i princip aldrig.
Du tycker om barnmat, allt som du äter verkar du tycka om men du är väldigt fascinerad över den mat vi vuxna äter och älskar när vi tar mat från våra tallrikar och ger till dig. Du är duktig på att äta själv. Allra helst ska du äta all mat själv och vill gärna hålla i egen sked. Smörgås med smör är favorit, ostkaka, avokado, keso och ägg likaså. Du äter med andra ord samma sak som dina föräldrar.
Din sjunde månad har du spenderat med gipsat högerben. Det har gjort dig gnälligare. Du har svårt att komma till ro på kvällen och har haft några riktigt jobbiga nätter där du har haft ont i benet, gipset har varit i vägen och du är frustrerad. Vi är imponerade över ditt tålamod med benet och din kämparanda. Du var precis på väg att lära dig krypa när olyckan hände, men du kämpar på även med gips. Den senaste veckan kan du åla både framåt och bakåt samt rulla åt sidorna med gipset, även om det är väldigt tungt för ditt lilla ben.
Du använder fortfarande storlek 74/80 och 12 månader i kläder.
Mamma har börjat jobba nu och du är antingen på minisats under tiden eller hemma med pappa eller mormor. Du har under den senaste tiden blivit mer gnällig när mamma är borta än när du var 6 månader. Vi tror att det beror på ditt gips och att det kommer att gå över under din åttonde månad.
Du är en bebis som väcker uppståndelse bland folk; kanske allra mest för ditt gipsade ben men självklart också för din förmåga att få intensiv ögonkontakt med människor, ditt smittande leende och goda humör.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer