Sixten tipsar!

Dags för en ny kategori här i bloggen.

Sixten tipsar!

I det första inlägget tipsar jag, Sixten om de saker jag tycker bäst om efter mina två veckor på jorden. Alltså, vilken gravvoshopping gör succé?
*Babybjörn Bärsele
Jag sitter i min bärsele på korta och långa promenader när mamma och pappa inte pallar att ta med vagnen. När vi är på ställen där det är svårt att rulla vagn, som i skogen eller på stranden sitter jag perfekt i bärselen. Hittills har jag varit vaken sammanlagt 4 minuter i selen. Jag sover himla gott i den. Mina armar har jag framför bröstet och jag åker med ansiktet mot mamma och pappa- Där ser jag dem bra och kan sitta och lukta på dem. Även när mamma och jag är ensamma hemma åker jag på mammas mage. Då kan hon göra frukost, sminka sig, äta och läsa tidningen utan att behöva kånka runt på mig med en arm. Vi har mysiga morgnar tillsammans.

*478 små frottéhanddukar

Det sägs att jag är en glupsk bebis. Jag har svårt att svälja all mjölk, ibland får jag kallsupar. Jag kräks ofta eftersom jag äter så snabbt. Jag kan inte hjälpa det, det är ju så gott! Vid varje matstund går det åt tre handdukar för att förebygga fläckar på soffor, mammas kläder, mina kläder, väggar (ja, det sprutar ganska långt i bland). Vi använder IKEAS frottéhanddukar som säljs i 10-pack med färgglada hängare.
*Förton filtar (många alltså)
Jag har behov. Precis som en vuxen människa. Olika behov. Så att ha en tunn bomullsfilt, en tjockare bomullsfilt, en fleecefilt i vagnen, en fleecefilt i bilen, en filt i spjälsängen, i mamma och pappas säng, på soffan, i kökssoffan, under vagnen och i badrummet känns helt rätt. Då kan mina behov tillfredsställas lätt beroende på efterfrågan. Kräks, värme, flugskydd, you name it! I´m always satisfied.
*Babysitter
Utan den skulle mamma inte kunna duscha när hon är ensam hemma med mig. En oduschad mamma är en ofräsch mamma. Och det vill inte jag ha. Tummen upp för babysitter.

*Dyra märkessneakers

Ralph Laurenkläder, HM:s billiga bodys, GAP, Polarn och Pyret, GANT: Alla kläder oavsett märke mår bra av accessoarer. Jag gillar mina sneakers. Då tycker vuxna att jag ser cool ut. Och att jag ser ut som en riktig människa. Daah! Pappa brukar säga: “Se på dina skor, andra gör det.” och det stämmer. Mina skor gör succé vart jag än går. Och det gör mig nöjd. Mamma också.
Vad tycker ni andra bebisar om?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer