Sixtens 1-årskalas

Idag har vi haft 1-årskalas för min familj och släkt. Det var så himla lyckat och jag är så glad över de som kom för att fira Sixten.
I förmiddags var Sixten, Agnes, Henric och jag på Gärdet för att heja på Hans som körde Stockholm triathlon. Det var jättemycket publik eftersom det är en stor tävling med många klasser, jättekul! Hans förbättrade både sin tid och teknik från förra tävlingen och jag är nöjd med hans prestation!


Hemma fortsatte Sixten sova en timme extra, han hade nämligen lite att ta igen efter natten om man säger så… Jag passade på att pynta köket och ytterdörren. Jag hade beställt en gigantisk heliumballong med Sixtens namn på som vi hämtade igår och all dukning gick i tema. Girlanger att hänga i taket var i samma tema som 1-årsballongerna, väldigt stryktåliga faktiskt. Sixten förälskade sig i den stora Nalle Puh-affischen som jag hängde upp på ytterdörren. Vi gick ut hårt med detta kalas; jag hade beställt tre tårtor från Vetekatten, en med namn, beställt vetelängder och köpt allt pynt på Party store tillsammans med heliumballongen men 1-årskalas firar man bara en gång. Jag är så glad över att det blev så fint och att allt smakade så bra. Jag har aldrig varit och kommer aldrig vara någon bullmamma så att bjuda på tårtor från kondis är min melodi, och det gjorde succé! Det var första gången min släkt var hemma hos oss och de tyckte vi hade så fin lägenhet, det glädjer mig!
Sixten var helt tokig i ballongerna och lyfte upp varje, högt över huvudet innan han drog den bakåt och släppte, gång på gång. Jag har säkert tio bilder bara på när en ballong är uppepå huvudet.
Det var kul att vi fotade fyra generationer; min mormor Agneta, min mamma Annika, jag och så Sixten. Jag har bara min mormor i livet av min mor- och farföräldrar så det känns extra i hjärtat.
Stort tack alla ni som kom och förgyllde Sixtens 1-årskalas med ert sällskap och alla fina presenter; böcker, musik, bestick, kläder, gosedjur och byggklossar!Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer