Sixtens andra dag

Min vackra, vackra Sixten

Min vackra, vackra Sixten


Andra dagen med Sixten hos oss här på jorden. Natten var orolig. Vi kom till ro vid fyra och vaknade vid sju. Hans gjorde frukost åt oss och sedan somnade Sixten och jag om. Vi blev väckta vid halv elva av barnmorskan som hade ordnat en undersökning med barnläkaren. Hans var iväg en sväng så barnmorskan följde med oss istället. Läkaren klämde och kände och påpekade det vi andra sett; Sixten har MEGA-fötter!
Sixten fick i alla fall grönt ljus trots sina gigantiska fötter och vi behöver inte göra någon ny undersökning innan vi åker hem.
Dagens mysigaste stund var när vi alla tre somnade i samma säng. Två timmar sov vi tillsammans innan vi tog tag i amningsprojektet. Sixten tycker att det är lite för skönt att ligga vid bröstet och somnar gärna istället för att suga. Barnmorskorna är dock inte ett dugg oroliga eftersom han är en hejare på att suga när han väl vill det. Vi får bara vara på honom lite extra och väcka honom när han somnar mitt i. Då killar vi honom på mega-fötterna.
Om vi har kommit in i bra rutiner i amningen, var tredje till fjärde timme, får vi förhoppningsvis åka hem imorgon. Det vore jätteskönt att komma hem till fina lägenheten.
Idag skulle min storebror och hans familj kommit på besök, men bara en stund innan utfärdade Södersjukhuset ett besöksförbud på BB-avdelningarna på grund av Svininfluensan, så Sixten får träffa kusin Signe en annan dag istället.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer