Sixtens bästa stund

Vet ni när Sixten trivs som bäst?
På morgonen, vid åtta, när han väckt mig genom att slicka mig i armhålan, och har fått mat, står Sixten på min mage. Ja, han står på min mage. Jag håller kring midjan och han står. Han hoppar. Han vill att jag ska lyfta upp honom i luften. Han drar upp benen och skjuter sig iväg genom luften. Han landar på min mage, stående såklart. Skjuter sig iväg igen. Landar. Detta sker samtidigt som Sixten, som en besatt, stirrar på tapeten bakom mitt huvud. Och garvar. Han garvar så han kiknar. Vi vilar 10 sekunder. Då sätter sig Sixten ner, mitt på min mage, lägger huvudet på sned och tittar mig rakt i ögonen. Tiden stannar.
Det smattrar till i blöjan.
Det gör inget. Upp och stå igen. Ta sats. Hoppa upp i luften. Och garva. Denna procedur upprepar Sixten tills jag är så hungrig att jag inte står ut. Eller tills Sixtens blöja säger ifrån.
Stunder som dessa, då trivs Sixten som bäst.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer