Skansen – Premiär 2012

Ojoj vilken uthållig liten kille jag fick natta idag, han kämpade emot i 75 minuter, fram till 21 innan han äntligen somnade. Normalt sett däckar Baxter klockan 19 varje kväll, om han får bestämma själv skulle han gärna somna redan vid 17 men vi kämpar honom vaken till 19 så att han inte ska vakna mitt i natten och vara pigg. I dag somnade både han och Sixten i vagnen inne på Skansen. Baxter brukar somna vid 11, 12 på både vardagar och helger men idag var det så mycket spännande inne på Skansen att båda två två små gräbsen till slut somnade sittandes i vagnen framåtlutade till max vid 14-tiden. Imponerande i min värld. Då hade vi först åkt färjan från Slussen över till Djurgården, promenerat upp till Skansen och in till det nya Lill-Skansen som öppnar för allmänheten lördagen den 30/3. Tillsammans med några andra bloggare fick vi titta och hälsa på några av de djur som kommer bo i nya delen, äta lunch i solen, se en föreställning om djur och klappa marsvinet Elsa. Vi tog en sväng runt resten av Skansen så klart när vi ändå var inne och tittade på björnarna, sälarna, älgarna, korna, grisarna och massa andra djur innan ögonen till slut stängdes på killarna i vagnen.

Jag hade nog inte åkt till Skansen ensam med båda barnen så det var roligt att min mamma ville följa med. När barnen sov så satte vi oss i solen inne på ett cafés innergård och köpte varsin fika. Härligt med sådan kvalitetstid, bara jag och mamma. Hon hjälper oss med barnen flera kvällar i veckan eftersom jag kör flera gruppträningsklasser kvällstid och Hans reser mycket samtidigt men det blir inte samma sak att ses då som att verkligen ha en dag tillsammans som idag.

Gräbsen uppskattade både Lill-Skansen och stora Skansen något enormt. Baxter följer Sixten i varje fotsteg och kämpar för att hänga med i tempot. Sixten kör sitt eget race för det mesta men ibland glimtar han till och tar Baxter i handen och hjälper honom. De tyckte nog att hästarna var bäst, i hård konkurrens med tuppen och en påfågel vi stötte på. Fast allra bäst var nog alla flygplan och helikoptrar vi fick fri sikt till från berget. Såklart. Båda gräbsen klappade marsvinet Elsa så fint och försiktigt även om Baxter gärna ville peta in ett finger i ögat på henne. Fast det vill han göra på alla han träffar.

Vi tog en promenad hem längs med Strandvägen och Skeppsbron och upp till oss vid Mariatorget. Det var så mycket folk, både turister och Stockholmare ute på stan. När vi kom hem gick luften ur mig och gräbsen och vi hamnade i ryggläge på soffan i typ tre timmar. Lite middag på det och filmen Bilar 2 för 25:e gången den här veckan kändes som en lagom ansträngning. Nyladdade batterier inför en ny vecka nu, eller hur?!

Tack Skansen för att vi fick komma på besök idag.

Dagens outfits: Baxter; piké och kofta från Ralph Lauren, fodrad tröja från GAP och scarf från Zara, Sixten; piké från Ralph Lauren, kofta och bådas chinos från GAPs tjejavdelning. Sixtens jacka och väst från Ralph Lauren. Boots från Zara.

Några bloggtips:

Sara Tilling läskas med att blogga om sin tre veckor långa solsemester. Jag längtar sjukt mycket till juli och Turkiet nu!

Miss Agda har en tävling om en resevagn från Quinny som jag så gärna vill vinna, tävla du med!

Andréa persade på Premiärmilen idag, åh så taggad jag blev till att springa ett lopp i vår.

Allt om barnvagnar  tipsar om dynor till vagnen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer