Sluta sova på dagen?

Det har i princip Sixten gjort. Speciellt nu när jag inte har någon syskonvagn längre. Annars har Sixten somnat i den när vi är ute och går.
Igår körde han fullt ös hela dagen härhemma. Sixten har aldrig sovit i sin säng på dagtid utan alltid i vagnen så även om han skulle behöva sova för att ladda batterierna vet han inte hur det rent praktiskt går till. Efter pannkaksmiddagen igår kväll satte sig Hans och Baxter i badkaret medan jag plockade lite i köket. Jag avbröt för att sitta på toalettstolen bredvid badkaret och prata med Hans medan Sixten satt med sin iPad i soffan. Efter en stund blev det väldigt tyst i lägenheten.


Detta har aldrig hänt förut. I lördags kväll tog han sin vällingflaska medan jag fixade en grej. Han försvann in på sitt rum och när min mamma en stund senare tittar in har Sixten krupit ner i sängen, druckit upp vällingen och somnat. Detta är en kille som alltid kämpar sig igenom nattningar, som håller sig vaken till midnatt om han sover en timme på dagen. Med andra ord känns dessa två händelser helt exceptionella, kanske är detta den nya trenden? En 2-åring som nattar sig själv?! Borde finnas på postorder.

En liten uppdatering: även torsdagskvällen slutade i soffan för Sixtens del. Storebrors axel är för skön för att kunna motstå. 🙂

20111110-212418.jpg

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer