Smartast vinner och Bad Gastein

 Mycket av min träning just nu är inriktad på styrkeuthållighet och konditionsträning. Jag har några riktigt roliga och utmanade mål framför mig i sommar och höst som jag vill förbereda mig ordentligt inför.
 
 I slutet av juni ska jag tillsammans med Alla kan träna-Ida och en tjej som heter Annika tävla i Åre Extreme. I slutet av augusti ska min syster Agnes och jag springa Bydalens fjällmaraton på 50 km, en riktigt tuff heldagsutmaning. Senare i september ska jag till sist springa Helsingborg marathon igen, precis som förra året.
 
 För att bygga upp en stark kropp som orkar såna här utmanande grejer har jag lagt mycket tid senaste åren på att träna allsidigt och smart. Jag är övertygad om att det inte är den som tränar mest som lyckas bäst utan den som tränar smartast. Backträning är en naturlig del av min konditionsträning inför sommaren och hösten, det är ett effektivt sätt att träna kondition, styrka och pannben samtidigt.
 
 


Det finns en grym (i dubbel mening) backe från vårt hotell här på Kos upp till det översta hotellet i Kipriotis. Här springer och går jag en hel del denna vecka inför sommarens äventyr. Man ser hur stor stigningen är när man vet att jag startar på havsnivå och här är cirka halvvägs upp.
 
 Senare i september ska jag tillsammans med Ida, Caroline och Sophia, som jobbar tillsammans med mig i Lofsangruppen åka till Österrike och den mysiga alporten Bad Gastein. Vi har med oss en grupp människor som vill kombinera träning utomhus i inspirerande alpmiljö med utmanande pass både inriktat på kondition och styrka, framförallt i bergen. Temat Smart träning tycker jag passar väldigt bra in på veckans upplägg.
 
 Du behöver absolut inte vara vältränad för att följa med och det går alldeles utmärkt att följa med utan att känna någon annan sedan tidigare. Du kommer att lära känna oss!
 
 Det finns några platser kvar om du vill följa med till Alperna i september, det är första gången jag anordnar en träningsresa dit så jag är så exalterad. All information om resan, datum och priser finns på STS hemsida!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer