Sol hela dagen och äggakaka i Brösarp

Idag har vi haft jättebra väder hela dagen och vi har varit ute hela tiden. Underbart! Hans går alltid upp med Sixten när han vaknar så att jag får sova en timme till medan de gör frukost och pular i köket. När jag kommer upp är alltid fixat så det är bara att sätta sig vid bordet. Varje morgon är lika mysig. I morse tog jag med mig Sixten tillbaka till sängen efter frukost och så sov vi en timme tillsammans. När Sixten vaknade tog Hans med sig honom och så åkte de i väg tillsammans med morfar på utflykt medan jag sov vidare. Jag vaknade inte förrän klockan 12 och kände mig som en helt ny människa, jätteskönt att vakna utvilad för en gångs skull.
Resten av dagen har vi solat på altanen, ätit melon, lekt på gräsmattan och badat i zinkkrukan. Vi gick en promenad längs grusvägen bort till den vackra gård Hans och jag ska hyra hela sommaren. Det är helt perfekt för oss och våra gäster, för visst får vi besök i sommar?

Ett av husen på den stora gården vi ska hyra i sommar


Sixten älskar sin badtunna men vi måste nog köpa en liten pool. Det här ser ju lite fattigt ut...


Jag känner mig så himla gravid, jag har nog helt glömt bort hur stor magen kommer att bli sen i höst. Jag stånkar och pustar som världens flodhäst och vaggar fram på vägen…

Dagens Mamma


Min bleka lekamen bjussar jag på!


Middag har vi ätit i Brösarp. Vi bokade bord på gästgifveriet och beställde in en stor äggakaka. Det är inte min favoritmat men Hans och pappa är helt tokiga i det. Jag är nöjd bara jag får min pizza från Friden på måndag.

Dagens Sixten på väg mot äggakakan


Sixten har tröja från Lollopard i Malmö och byxor från HM


Dags för äggakaka på Brösarps gästgifveri


En hungrig mamma


Sixten fick en egen tallrik och små minibestick att äta själv med. Jag satte på en bit äggakaka och så fick han gaffeln i handen, sedan stoppade han in gaffeln i munnen, tog en tugga och gav tillbaka gaffeln. Jag tror vi hann 5 omgångar med gaffeln innan Sixten tröttnade och mosade allt med fingrarna istället.

Sixten äter äggakaka och själv med egen gaffel för första gången


Vi stannade till i hamnen i Simrishamn på vägen hem och köpte lite glass, men det var så kallt och vi hade inga tröjor så vi hamnade i bilen så fort vi ätit klart. Ikväll ska jag grilla en marshmallow i brasan och drick lite cola zero. Mer spännande än så blir inte en lördagkväll på Österlen. Inga prinsessbröllop, trafikkaos och säpovakter så långt ögat kan nå.
Tittade ni på bröllopet idag?

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer