Söndagsroadtrip

Tråkväder inbjuder till roadtrip!
Vi har blivit riktiga sjusovare de senaste dagarna, Sixten sover som en liten gris. I morse vaknade han 11.20, herregud. Ingen dagssovning idag och istället tidigt i säng ikväll. Då hoppas jag att han vaknar kring 07 i morgon bitti. Pigg och glad inför förskolan. Baxter har sovit helt okej i natt med men hade en tuff period kring 04. Vi turades om att sova så jag känner mig väldigt utvilad idag, härligt inför en ny vecka med massa träning inplanerad och sedan avslutning med en hejdundrande Malmöweekend.

Baxter inviger snickisarna från Levi´s jag skrev om igår. Jag köpte dem redan i julas och nu har vuxit i dem. 🙂Sixtens nya piké är från samma Ralph Lauren-kollektion som han har många andra plagg ifrån. Ni vet ju att jag gillar att klä Sixten i rosa, inte bara för att utan för att jag tycker att han passar i färgen. Jag köpte flera knallrosa och starkt lila tröjor i New York som jag längtar efter klä på honom i sommar. Våga rosa!
Dagens roadtrip gick runt hela Storstockholm. Vi startade från Drottninggatan och åkte ut mot Värmdö via Nacka. Det obligatoriska stoppet hos Systrarna Delselius vid Grisslinge avverkades för att införskaffa färdfika; deras lyxbullar med vaniljkräm förstås. (Maria, du har väl provat dem nu?!) Vi passerade Siggesta gård som denna söndag låg helt öde, vi bestämde oss för att åka dit när de har fullt ös med djur och loppis. Ida; du har koll på deras kalender va?
När vi kommit hela vägen ut på Värmdö parkerade vi bilen i kön till Rindöfärjan. Vi fikade lite bulle i väntan på att båten skulle lägga till och både Sixten, Tom och jag var förväntansfulla; Bilfärja liksom!När man ska ta sig med bil från Värmdö till Vaxholm åker man först en färja till Rindö, kör igenom hela ön och sedan ytterligare en båt över till Vaxholm. Vaxholm bjöd på snålblåst och kyla, avtändande. Vi promenerade en sväng i hamnen innan en liten sen lunch på Vaxholms bageri.

Vi överraskade sedan Marie, Elvira och Sally med ett beök ute på Resarö och Sixten blev helt salig, citykille som han är. En oändligt stor gräsmatta, fotbollar, lekstuga, tramptraktor, hönor, katt och inga staket; himmelriket för Sixten. Hans fick sin sedvanliga husångest han alltid får när vi hälsar på hos vänner som bor i hus och bestämde sig för att flytta från city. Jaja, vi får väl se. Hus har både sina för- och nackdelar. Gräsmatta, utomhusmatplats och grill står ju stadigt på plussidan i alla fall.

Första veckan hemma efter en vecka på Manhattan har bestått av både glädje och tårar. När jag inte får sova ordentligt blir jag helt knäckt och i princip deprimerad. Jag har prioriterat bort träningen dessa dagar för att sova lite på dagen istället. Det känns viktigt för mig att ligga på minst 5 timmar per dygn om jag ska orka träna och få resultat. Nu har vi tre riktigt bra nätter bakom oss och jag känner mig taggad till tänderna. Imorgon blir det dubbelpass i Sickla; intervaller, gym och SatsBaby. Lovely!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer