Testar ny teknik med Samsung

 Jag har alltid älskat teknik och har varit snabb med att testa och prova nya saker som kommer. Och då är det ju härliga tider att leva i, med den strida strömmen av spännande produkter och tjänster som hela tiden möter oss! Även som PT har jag varit nyfiken på att se hur både individer och tränings- & hälsobranschen kan utvecklas genom att undersöka och utnyttja modern teknik, t ex med mobila lösningar, aktivitetsarmband, klockor, appar, smarta kläder och annat – samt givetvis med sociala medier. Det är häftigt att tänka att vi bara står i början av en utveckling som kommer förändra våra liv i grunden. 
  
 Härom dagen hade jag förmånen att få besöka Samsungs nya, stora upplevelsearena mitt inne i Mall of Scandinavia, Samsung Galaxy Studio. Där har de byggt upp flera olika rum där man kan få se, känna, testa och veta mer om helt nya produkter från Samsung. Sedan tidigare har jag testat deras Gear Fit2-armband och Samsung fortsätter verkligen släppa intressanta produkter. Nu testade jag bland annat deras coola Gear 360-kamera, som möjliggör 360-gradersfotografering och att boxas i en boxningssimulator med de sladdlösa öronsnäckorna Gear IconX. Dessa hoppas jag ska bli en bra träningskompis framöver eftersom jag kan använda dem till att både mäta puls och lyssna på musik med.  Mest dramatisk var upplevelsen av deras Samsung Gear VR-glasögon! Man sätter en Galaxy-telefon i VR-setet, något som påminner väldigt mycket om en mask som man har när man snorklar och då ser man det som visas på skärmen i läskigt verklighetstrogen 3D. Här kombinerades det dessutom med att man får sitta i en soffa som rör sig, vilket gjorde att den film av en berg- & dalbanefärd som spelades upp blev KUSLIGT likt en verklig upplevelse 🙂 – Jag var helt groggy efteråt, haha!
 
 


 
 


Samsung Galaxy Studio är på turné världen över och finns nu i Stockholm fram till 9 oktober. Missa inte att åka ut till Mall of Scandinavia för att på ett roligt sätt ta del av och kika närmare på ny, smart teknik – ni bara måste testa berg- och dalbanan i VR-upplevelse!  
 
 


 
 I samarbete med Samsung.
  

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer