Trafiktema och cola zero

Tack för intressanta tankar kring gårdagens inlägg om att leva SITT liv. Det märks att vi alla har så olika referensramar och bra är väl det. En tanke som alltid slår mig i diskussioner kring att vara förälder och jobba är det faktum att det ALLTID är någon som blir provocerad. Antingen provocerar man för att man väljer en livsstil där båda föräldrar jobbar eller så provocerar man när en förälder väljer att vara hemma hela barnens uppväxt. Jag har flera vänner som inte jobbar och de blir ifrågasatta i sitt beslut lika ofta som de som väljer ett 8-17jobb. Jag tänker som så att vi alltid får utgå ifrån att alla föräldrar gör sitt bästa utifrån de värderingar och prioriteringar de har. Att kritisera eller ifrågasätta argument skapar en miljö där det skulle kunna finnas rätt och fel i livsstilsbeslut och så fungerar det inte i verkligheten. Så tänker jag och det lever jag med. 🙂
Vi går vidare: Efter en arbetsdag på Rosa Skrot gick jag och hämtade barnen på förskolan. Sixten har trafiktema just nu med alla 09:or på förskolan och de hade varit nere på Södra Station idag. Tidtabellen, den digitala informationstavlan och framförallt alla tågen var succé. Även cityungar imponeras av tåg. 🙂
Eftersom vi lämnade förskolan före 15 (apropå ovan resonemang, barnen hämtas klockan 15 nästan varje dag, 2 dagar i veckan av Hans) var det fortfarande lite ljust ute så vi stannade till i en liten lekparken på samma gård som förskolan. Jag är verkligen ingen parkhängsmamma men jag försöker hålla masken så gott det går. Egentligen vill jag bara hem och lägga mig på soffan med en cola zero. Någon som känner igen sig? 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer