Träna hemma utan vikter

Här är ett exempel på ett helt träningspass du kan genomföra hemma, på resande fot eller på gymmet. Jag tränar såna här pass när vi är ute och reser och jag inte har tillgång till gym. Gräbsen tycker att det är roligt när jag tränar och härmar gärna.
Jag kör övningarna i tabataintervaller. Tabata innebär att man kör en övning i 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Varje övning körs i minst 4 omgångar men allra helst 8. Du behöver inte värma upp före om du kör övningarna i den ordning jag visar. Youtube klarar inte för långa klipp så ni får se 3-4 omgångar av varje övning. Passet består av 10 övningar och varje övning tar 4 minuter så hela passet, om du inte vilar mellan övningarna (vilket du bara ska göra om du måste), tar totalt 40 minuter från start till mål. Jag var riktigt trött när jag var färdig, jag körde 8 omgångar av varje övning. Jag har laddat ner en tabatatimer till ipaden som håller reda på tiden åt mig och piper 20/10 hela tiden upp till 4 minuter, så skönt.
Tänk på att alltid ha en stolt hållning där ni sträcker på er och oavsett övning: dra in naveln mot ryggraden.
Jag körde dagens pass barfota, då tränas alla småmuskler i foten och ben bra plus att jag tvingas tänka ännu mer på tekniken vid utfall och hopp. Om ni inte vågar köra barfota kan ni fundera på att köpa ett par barfotaskor, mina rosa ni brukar se är ett par Merrell Lithe Glove. Jag tycker att det är stor skillnad med barfotaskor eller helt barfota jämfört med att träna i löparskor.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer