Träningsevent på Loka brunn

 I helgen har jag varit i Loka Brunn uppe i Bergslagen på ett träningsevent som klädföretaget Röhnisch anordnade. Jag har jobbat tillsammans med Röhnisch på olika sätt i tre år men det är första gången som vi gör en sån här grej tillsammans, det var superkul!
 
 Jag höll i tre stycken pass, två på lördagen och ett på söndagen. Det första passet var ett upplevelsebaserat löppass på temat Trail running där vi fokuserade på att förhålla oss till terrängen och naturen, inte till fart eller längd. Trots att det var en stor grupp, över 30 personer, fick de jobba med att vara tysta medan de springer, att vara närvarande vid varje fotisättning och känna in underlaget.
 
 På eftermiddagen fokuserade vi mer på löpteknik, vi jobbade med fotleder, knäleder, höften och bålen genom att bryta ner löpsteget i mindre delar. Jag vill inte fastna för mycket i detaljer, särskilt när det är en större grupp som jag jobbar med jämfört med PT individuellt.
 
 På söndagen körde vi ett nytt upplevelsebaserat pass där vi tillämpade mycket av de kunskaper vi gick igenom på lördagen, med ett mer medvetet löpsteg, med en större uppmärksamhet på naturen runt omkring och sen också en övning där vi jobbade med perception i relation till andra människor.
 
 Jag vill särskilja på prestationsinriktad löpträning och upplevelsebaserad löpning, på samma sätt som jag också tycker att löpträning för viktnedgång inte ska blandas ihop med löpning mot ett prestationsinriktat mål.
 
 Förutom mina pass denna helg körde Anna Duberg två fantastiska yogapass i kyrkan, OS-brottaren Usama Aziz körde sitt koncept Tauff, tuff, kul kroppsviktsträning och så hade vi en mountainbikeinstruktör också för tre stycken MTB-pass.
 
 Med oss hade vi också en superduktig fotograf som jag hoppas få jobba mer tillsammans med i framtiden. Ni ska få se bilder som hon har tagit senare!
 
 Stort tack till Röhnisch och Loka brunn för att ni ordnade ett så fint event och ännu mer tack till alla er som var med!
 
 Här kommer lite blandade bilder från min kamera och lånade bilder från instagram!


Jag var på massage på fredagskvällen. Värsta och bästa fredagsmyset!


Anna Duberg och fotograf Sophie Odelberg in action.


Tauff med Usama, sjukt kul!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer