Träningsresa till Alperna dag 2

 Vår andra dag här i Bad gastein sålde jag in som den dag man antagligen kommer att känna sig som piggast på. Ni som varit på en träningsresa vet att det ofta är ett tufft program och om man är van att träna 2-3 pass i veckan själv hemma och på resan kör 2-3 pass per dag så blir kroppen trött.
 
 


Vår guide Simon tog oss först på en stadsvandring i byn och visade det viktigaste.


Regn och dimma på förmiddagen.


Vi gjorde en löpsträcka från Bad gastein ner till grannbyn Bad Hofgastein, det är cirka 9 km. Flera i vårt gäng satte distansrekord, från kanske 6 km som längsta pass hemma. Det är en väldigt vacker sträcka som går genom hagar, bland pittoreska små alphus och framförallt på utsidan av lodräta klippor och igenom upplysta grottor. Supercoolt och så inspirerande miljö!
 
 


Framme i grannbyn fick vi lunch på en riktig alprestaurang med gulaschsoppa. Det är så gott att äta efter några timmar i naturen tycker jag.
 
 Efter någon timme hade våra kläder torkat efter förmiddagens regn och vi startade etapp två, tillbaka mot Bad gastein med en promenad genom Bad Hofgastein. Nere vid floden delade vi upp oss i grupper; några sprang tillbaka, några gick och några tog bussen. Vi är väldigt noga med att hela tiden ge möjlighet att välja egen nivå på passen eftersom vi i ena änden har några riktigt vassa träningsvana löpare medan de flesta gruppen är helt vanliga människor. Det här är en träningsresa i första hand, inte en löparresa.
 
 


Tillbaka här i Bad gastein lyckades vi pricka in en kortege som firar skördefest. Utklädda traktorer, massa österrikiska traditionella grejer och orkestrar på gatorna. Hans och Caroline blev bjudna på snaps. Perfekt avslut på 20 km löpning!
 
 


Efter någon timmes vila på hotellet avslutade vi vår träningsdag med ett överkroppspass fokuserat på styrka och skulderbladskontroll. Vi använde handdukar och en kompis som motstånd, något som kan vara riktigt bra för att engagera ryggmusklerna om man är van att träna rygg och axlar i maskiner eller med hantlar. Direkt efter passet gick hela gänget till en bar intill och körde en traditionell after work(out) med livemusik och svettiga underställ. Jag älskart!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer