Träningsresa till Alperna dag 3

 
 Eftersom det här är en bred träningsresa inriktad på utomhusträning så har jag gjort en väldigt varierad planering för veckan. Eftersom vi började med en längre löpning igår mellan 10 och 20 km (många gick den andra halvan) så är det viktigt att träningen de kommande dagarna kan balansera upp det.
 
 Vi startade vår tredje dag på plats med en tidig workshop på morgonen, före frukost. Temat var rörlighets- och stabilitetstester. Vi tittade på grunderna i knäböj utifrån höft, knäled och fotled. Många är stela i vaderna och kan inte utföra knäböj i fulla rörelsen utan att bygga upp hälen tex. Det var flera som fick aha-upplevelser under denna workshop, framförallt på grund av den röda tråd som jag vill ska gå igenom allt vi jobbar med under hela veckan.
 
 Efter frukosten så åkte vi i en förbokad buss upp till en Nationalpark som heter Nassfelt eller Sportgastein. Temat för utflykten är det som så trendigt nu kallas Trailrunning. Vi delade upp oss i tre grupper där vardera grupp jobbade med olika höjder i passet. Mycket av fokus, förutom såklart den fantastiska vyn över bergen, ligger på hur man på ett effektivt och utmanande sätt tar sig an förändringar i terrängen.
 
 


Efter några timmar ute bland bergen möttes vi alla grupper och så åt vi gemensam lunch tillsammans i solen. Det var så varmt och härlig krispig luft samtidigt!
 
 


Efter en kortare stretch åkte vi buss ner till Bad gastein för någon timme i spat där bubbelpoolen med världens vackraste utsikt. Innan middagen körde jag veckans första föreläsning, om motivation i praktiken. Det är superinspirerande för mig att få ha en hel grupp på detta sätt, en hel vecka, och kunna väva ihop teori och praktik hela tiden!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer