Triset med övningar för styrka och kondition

Det här så kallade trisetet (tre övningar på raken utan vila mellan) är effektiv träning för framförallt bålen och ben. Tänk alltid på att hålla ryggen rak och “dra in svansen mellan benen” när du står i plankposition, till exempel vid armhävningar, planka mot bänk och så vidare.
När du kör stepup och stepdown på bänk ska du alltid försöka hålla uppe tempot och jobba med explosiva frånskjut. Sträck ut höften ordentligt mellan varje. Eftersom du inte behöver någon utrustning kan du göra övningarna hemma, så många du orkar med bra tempo, alla tre övningarna på raken inann du vilar 30 sekunder. Upprepa så att du får tre omgångar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer