Uppför Åreskutan och så ner igen!

Idag har vi haft en riktig friluftsdag! Hans och jag gick ner till Ica efter frukosten och köpte bröd och lite mer pålägg att göra smörgåspaket av. Alla fick sedan en varsin ryggsäck packad med matsäck, en tröja och dricka.


Planen var att ta kabinbanan upp till toppen och där bestämma vidare rutt, men väl uppe vid banan visade det sig att blixten slagit ner i en av stolparna under gårdagens oväder så kabinbanan var stängd. I väntan på att den skulle öppna tog vi WM-åttan upp, jag försökte fota lite men oj vad svårt det var med vårt objektiv. Den gillar inte närbilder.


När vi var halvvägs upp i liften öppnade himlen sig och det fullkomligt vräkte ner på oss. Sixten var tapper även om vi alla blev riktigt blöta. Vi följde med liften ner direkt, huttrandes. Efter en stund i värmestugan där vi åt lite av matsäcken i väntan på att bli torra väntade och väntade vi på att regnet skulle sluta och att kabinbanan skulle öppna, men icke sa nicke, trots att solen sken stod banan still.

Till slut gav vi upp och löste tillbaka våra biljetter och bestämde i stället oss för att ta WM-åttan upp och ta en kortare vandringstur. Men precis när vi skulle kliva upp i stolen fick vi meddelandet att banan skulle köra sin första tur 5 minuter senare så vi skyndade in för att köpa nya biljetter och så var vi äntligen på väg upp mot toppen av Åreskutan!

Vi fortsatte vandringen upp till högsta toppen, för att där ta oss via vandringsleden längs med kammen och hela vägen bort till Tottbacken. Det var mycket snö på toppen men absolut inte kallt.

För ganska exakt två år sedan sprang jag samma sträcka, fast i motsatt riktning; uppåt, i och med löpmomentet under Åre Extreme Challenge. Det är häftigt att få göra detta med Sixten, snart ett år gammal och en ny bebis i magen, tillsammans med min man. Det hade jag aldrig trott för två år sen! Vilken tur att jag träffade Hans så att jag får möjlighet att göra alla dessa roliga resor tillsammans med honom och vår son.
När vi gått ungefär halva biten ner stannade vi vid en bäck och drack kallt, gott vatten. Sedan tittade vi ut en perfekt rastplats där vi åt vår smaskiga matsäck. Sixten matvägrade men var lika glad ändå så vi lät honom vara. Det var helt underbart att sitta där på filten och njuta av naturen, fåglarna och utsikten. Med ny energi och vid gott mod fortsatte vi vår vandring. Jag är jätteimponerad över Tom, 7 år gammal, som klarade hela den långa turen, nästa fyra timmar, inklusive matpaus, gick vi och han sa inte ett enda negativt ord på hela dagen. Hoppas Sixten ärvt Toms energi och tålamod, fina kille!Vi packade i hop våra ryggsäckar och fortsatte vandringen nerför. Snart nådde vi Tottliftens topp och äntligen kunde vi mentalt känna oss nära målet. Vi fortsatte leden mot Björnen och Nalleklippan innan vi svängde av och gick sista biten rakt ner för Tottbacken. Då sved det rejält i låren och rumpan. Men oj vad duktiga vi kände oss som gått så långt och kämpat bland klipporna, alla småbäckar och genom snön.

När man går så länge som vi gjorde, och dessutom i en slående vacker natur blir jag ofta lite filosofisk och jag gick och funderade. Tänk att jag har blivit/är en sådan människa som, gravid i vecka 24, åker upp till Åre med min son, knappt 11 månader gammal, och fjällvandrar. Mitt tips till er mammor som läser och går och funderar på att göra en längre resa eller något äventyr med sina barn; VÅGA!!! Det blir vad man gör det till, ni kommer inte att ångra er. Jag är så glad att Sixten får möjlighet att vara med och uppleva så många länder och olika platser tillsammans med oss. Det slår alla märkeskläder och babysimkurser i världen!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer