Vapiano och Playdate

Dagens Mamma i amningströja från Boob och älskade Dieseljeansen jag fick av Hans i New York. Börjar tröttna på amningskläder nu, dags att trappa ner på den fronten?


Dagens Sixten i Pumajacka, HM-jeans och Ralph Laurenpiké.Jag älskar när Hans köper hem blommor!


Igår hade Alex och jag vår efterlängtade lunchdejt på Vapiano. Vi har pratat om Vapiano i över ett år nu tror jag?! Det är perfekt om man kommer med barnvagn; bara att köra in och parkera vid bordet. Menyn passar både för den som vill ha sallad och för Alex och jag som är torsk på kolhydrater är pastan perfekt. När Hans och jag äter där brukar vi ta en pasta och en pizza och så delar vi.
De stora killarna sov hela lunchen och Baxter vaknade precis när jag ätit klart. Lyxigt värre!
Alex på Vapiano.

Lofsis Kalofsis med favoritpastan.

På vägen hem till oss gick Alex in på Vetekatten och köpte semlor åt oss (min fjärde i år!) och så fikade vi hemma i köket medan gräbsen röjde järnet. Herregud vad de lekte och skrattade, så himla kul att se! När Malte gick fram till Baxter för att leka trängde sig Sixten emellan dem, puttade bort Malte och höll armarna om Baxter. Storebror skyddar lillebror minsann! Baxter bara skrattar hela tiden. Han tycker att Alex är helfestlig och garvar jämt åt Sickan.
När eftermiddag blev till kväll lämnade Alex och Malte oss, Sixten började gråta och klängde sig fast i Alex ben och försökte hålla kvar henne. Malte blängde på Sixten.
Semmelfika i det Renmanska palatset.

Favoritsnacks: vindruvor!

Älskade Malte.

Baxter fick låna Maltes leksak till babysittern, jag sätter på den på stolen, Baxter slår lite på den, Sixten upptäcker den och drar av den direkt. Han får ha den en stund innan jag sätter tillbaka den på stolen, Baxter slår lite innan Sixten tar den igen och så fortsätter det i all oändlighet. När Sixten somnat för natten fick Baxter leka lite på egen hand i alla fall.
Nu känns det nästan som att jag ska svära, så förbjudet känns det, och bara för att jag skriver det så kommer det säkert att ändras men i alla fall:
-Om jag vet att Baxter är mätt och har torr blöja men ändå gnäller till så räcker det med att jag lägger honom i hans säng med napp och en filt över ansiktet så somnar han på fem sekunder. Varje gång. Detsamma om han skriker; ner i sängen med napp och filt så tystnar han och somnar direkt.
Jag vet; det är nästan lika fult att svära som att berätta om bebisar som somnar och sover själva. Jag önskar att jag kunde berätta för er hur vi har gjort för att han ska sova på detta sätt men ärligt talat så vet jag inte. När vi kom hem från BB la jag alltid honom i sin säng efter amning med ganska hög musik på men släckt, kanske är det det? Innerst inne tror jag nog att det är Baxter i sig som “bara är sån”. Det spelar ingen roll hur man som förälder gör sig till och planerar, barnet är en egen individ och gör som den själv vill. Det tror jag i alla fall. Men det underlättar om föräldrarna känner sig trygga, det känner barnen direkt!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer