Variera din styrketräning

För att få maximal muskeltillväxt behöver man köra med väldigt tunga vikter så att man bara klarar några få repetitioner. Ju tyngre vikter desto högre skaderisk och större krav på en perfekt teknik. Genom att införa en extra halv repetition på en vikt du vanligen kör på kan du “förvandla” vikten till en tyngre utan att du behöver höja vikten.
Oavsett vilken övning du kör kan du alltid lägga till den extra halvan, antingen i toppläget eller i botten.
Först visar jag en knäböj med extra halva repetitioner i botten.

Här visar jag en benspark där du sparkar från halva vägen varannan gång.

Detta sätt att variera övningarna på går att tillämpa på bicepscurl, bröstpress, axelpress eller vilken övning som helst.
Nyckeln till träningsresultat är variation!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer