Vi gör Österlen

Ni som har följt min blogg sedan starten, maj 2009, (Linda M, Natasha, vilka fler?) har ju läst om alla våra Österlenpärlor både en och två och tre gånger men varför ändra ett recept som fungerar? Jag älskar Österlen!
När det inte är strandväder så finns det så mycket annat att göra och uppleva här. Det mesta vi uppskattar är förknippat till mat, men äta bör man. 😉
Hans har med sig sin racer och vill samla några mil under denna sommar så vi delar upp oss och så får Hans transportcykla medan barnen och jag tar bilen. Idag åkte gräbsen och jag till Simrishamn och åt glass i hamnen och sedan körde vi bort till Skillinge där vi mötte upp cykelgänget för en sillamacka. Sedan åkte barnen och jag vidare till Kyls strandbad där Baxter badade och sprang över stranden medan Sixten som inte är så förtjust i sand satt i ErgoBabyn på min rygg. Jag har alltid den liggande i bilen så att jag aldrig behöver bära två barn i famnen utan kan ta ett barn på ryggen och en i famnen när det krävs. Även en blivande 3-åring har behov av att vara nära och få uppleva saker från en högre nivå ibland. Baxter sprang nakenfis och doppade sig flera gånger, den enda på hela stranden sol badade nästan medan Sixten inte alls var sugen fast han ångrade sig på väg tillbaka till bilen så det blir en ny strandutflykt imorgon tror jag.
Det droppade lite från himlen fast det var mycket folk på stranden ändå. Jag ser verkligen fram emot nästa vecka när det tydligen ska bli bättre väder här i Skåne. Men det tror jag på när jag ser det.
Vi köpte med oss en hel laxfilé från rökeriet i Skillinge som ska få ligga på grillen ikväll och så laddar Hans för att göra en av vår vän Mia Öhrns kladdkakor till dessert. Vi är ett helt gäng här nere på Österlen samtidigt och ikväll blir det fullt hus hemma hos pappa så Hans får stå vid spisen, där han trivs bäst. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer