Videoblogg: Skidåkaren & Tricepspress

Jag bjuder på ytterligare ett superset för rygg och triceps i detta klipp. Genom att köra båda övningarna med samma redskap förkortar du tiden mellan övningarna och du slipper samsas med andra på gymmet när det är trångt. Du har din egen plats och behöver inte vakta på repet mellan övningarna.
Tänk på att svanka ordentligt när du stakar i första övningen, om du krummar har du för tung vikt. Luta dig ordentligt framåt. Eftersträva så mycket kontakt med skulderbladsmuskulaturen som möjligt. Lås armbågen i nästan rakt läge och jobba med axelleden.
Minska vikten lite grann till nästa övning och kliv fram ordentligt. Lås axelleden långt bak, pressa ihop skulderbladen och håll in armbågen nära kroppen. Överarmen ska vara helt stilla och underarmen pressar repet neråt.
Dessa två övningar är extremt bra för övre delen av ryggen och triceps, gravida kan också köra dem; hela graviditeten ut om det känns bra!


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer